Ha a jövő olyan lesz, ahogy a Microsoft elképzeli, akkor mi most azonnal ott akarunk lenni

A Microsoft nem hagyta ki a lehetőséget, hogy alaposan meglovagolják a közelgő Super Bowl keltette hullámokat, és olyan promóvideót raktak össze (már megint) a Hololensnek, amitől helyből két hátast dobtunk.

A téma ezúttal természetesen az amerikai foci volt, így a Microsoft azt mutatta be, hogyan változtathatja meg az emberek meccsnézési szokásait a futurisztikus szemüveg. Röviden összefoglalva: nagyon. Láthatod a stadiont 3D-ben a szoba sarkában, a dohányzóasztalon visszajátszhatod az izgalmas akciókat, és ha akarod, még maguk a főszereplők is betoppanhatnak a szobádba, mintha csak kiugrottak volna egy kis pihire a szünetben.

Természetesen amit a videóban látunk, még nagyon messze jár a valóságtól, mert bár a Hololens a beszámolók szerint tényleg lenyűgöző, azért ilyen tökéletes élményt egyelőre nem nyújt. A látótér például jóval kisebb, és inkább olyan, mintha egy monitoron keresztül látnád a 3D-s dolgokat, nem közvetlenül magad mellett/felett/alatt.

Ezzel együtt a koncepció nagyon ígéretes, és ha a 3000 dolláros árat is sikerül kicsit (nagyon) lejjebb szorítani, akkor a Hololens tényleg egy igazi kasszasiker lehet a Microsoftnak néhány éven belül.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Nem kérdés, hogy a fürdőszobatükör a sátán műve, hiszen ki más akarhatta volna, hogy az embereknek a nap indításaként egyből az elnyűtt fejüket kelljen nézegetniük. De még egy ilyen ördögi eszközből is ki lehet hozni csodás dolgokat, ha jó kezekbe kerül, márpedig Max Braunnál igencsak jó kezekbe került.

A Google szoftvermérnöke bütykölt egy kicsit a tükrön: a belsejét behuzalozta, rákötött egy Amazon Fire TV sticket, amire feltelepítette az Androidot, és máris kész a varázstükör, amiben Braun a csipás szeme mellett már az időjárás-jelentést is nézegetheti reggelente.

És ez még semmi, mert a fejlesztő addig le sem áll, amíg a tükör nem lesz képes a forgalmi információkat és emlékeztetőket is megjeleníteni, meg minden olyasmit, amire a szintén zseniális Google Now képes.