Hosszú időbe telt, mire végre magunk mögött hagytuk azokat az időket, amikor az adatforgalommal arányosan kellett fizetnünk az internetért, ami cserébe még lassú is volt. Aztán jöttek az okostelefonok, és az egész kezdődött elölről, így most megint ott tartunk, hogy örülni kell minden olyan eszköznek, ami megkönnyíti az adatkeret túllépése ellen vívott elkeseredett harcot.

Ez az eszköz eddig leginkább a Opera Mini volt, de azon kívül, hogy egy csomó oldal eleve nincs optimalizálva rá, a felhasználói élmény is jelentősen elmarad mondjuk a Chrome-tól, amit a mobilozók többsége használ.

Az sms-ek Hannibal Lectere, személyesen.

Azt viszont közülük is csak kevesen tudják, hogy a Chrome-nak van egy nagyon hasznos funkciója, amivel rengeteg adatforgalmat takaríthatunk meg, és még az oldalak is gyorsabban töltődnek be. A funkciót úgy hívják, hogy Adatforgalom-csökkentő, és a Beállításokon belül lehet bekapcsolni. Így:

1. A Chrome-ban a jobb felső sarokban található három pöttyre kattintva lépj be a Beállítások menübe.

2. Itt kattints az Adatforgalom-csökkentőre (Data Saver).

3. Majd megint a jobb felső sarokban nyomj a kis potméterre, amivel bekapcsolod az adatforgalom-csökkentést.

iOS-es eszközöknél a Beállításokon belül a Sávszélesség (Bandwidth) menüben találod meg az Adatforgalom-csökkentő funkciót.

Az Adatforgalom-csökkentő belkapcsolásával engedélyezed, hogy a forgalmad keresztülhaladjon a Google szerverein, amely tömöríti az adatokat, így akár az adatforgalom 50%-át is megspórolhatod. Ez persze azt is jelenti, hogy az Adatforgalom-csökkentő nem működik inkognító-módban vagy védett https-oldalaknál, tehát ha a telefonodat kizárólag banki ügyek intézésére vagy kábítószer-kereskedelemre használod, akkor nem sok hasznát fogod venni, ezt leszámítva viszont egy igazi életmentő.

Lehet, hogy egy cég éppen téged keres. Hagyd, hogy megtaláljon! Töltsd ki Jobline profilod vagy töltsd fel önéletrajzodat, és nyerj! Részletekért kattints ide>> (X)