Így csökkentsd felére a mobilos adatforgalmadat két kattintással

Hosszú időbe telt, mire végre magunk mögött hagytuk azokat az időket, amikor az adatforgalommal arányosan kellett fizetnünk az internetért, ami cserébe még lassú is volt. Aztán jöttek az okostelefonok, és az egész kezdődött elölről, így most megint ott tartunk, hogy örülni kell minden olyan eszköznek, ami megkönnyíti az adatkeret túllépése ellen vívott elkeseredett harcot.

Ez az eszköz eddig leginkább a Opera Mini volt, de azon kívül, hogy egy csomó oldal eleve nincs optimalizálva rá, a felhasználói élmény is jelentősen elmarad mondjuk a Chrome-tól, amit a mobilozók többsége használ.

Az sms-ek Hannibal Lectere, személyesen.

Azt viszont közülük is csak kevesen tudják, hogy a Chrome-nak van egy nagyon hasznos funkciója, amivel rengeteg adatforgalmat takaríthatunk meg, és még az oldalak is gyorsabban töltődnek be. A funkciót úgy hívják, hogy Adatforgalom-csökkentő, és a Beállításokon belül lehet bekapcsolni. Így:

1. A Chrome-ban a jobb felső sarokban található három pöttyre kattintva lépj be a Beállítások menübe.

2. Itt kattints az Adatforgalom-csökkentőre (Data Saver).

3. Majd megint a jobb felső sarokban nyomj a kis potméterre, amivel bekapcsolod az adatforgalom-csökkentést.

iOS-es eszközöknél a Beállításokon belül a Sávszélesség (Bandwidth) menüben találod meg az Adatforgalom-csökkentő funkciót.

Az Adatforgalom-csökkentő belkapcsolásával engedélyezed, hogy a forgalmad keresztülhaladjon a Google szerverein, amely tömöríti az adatokat, így akár az adatforgalom 50%-át is megspórolhatod. Ez persze azt is jelenti, hogy az Adatforgalom-csökkentő nem működik inkognító-módban vagy védett https-oldalaknál, tehát ha a telefonodat kizárólag banki ügyek intézésére vagy kábítószer-kereskedelemre használod, akkor nem sok hasznát fogod venni, ezt leszámítva viszont egy igazi életmentő.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Nem tudunk betelni a gémer csajokkal, és nem csak azért, mert minden alkalommal teljesen lenyűgöz minket, ha egy lányról kiderül, hogy ismeri a Mortal Kombat összes kivégzés-kombinációját, hanem azért sem, mert... inkább megmutatjuk.

1. Szóval ezért nem tudunk betelni a gémer csajokkal. Mondjuk azt nem tudjuk, miért nyomogatja a gombot a töltőképernyő alatt, de nem is nagyon érdekel.

2. És még ezért is szeretjük a gémer csajokat: hát szokott Serena Williams vagy Marija Sarapova ilyen édesen mosolyogni meccs közben?

3. Na meg ugye azért is szeretjük őket, mert azt szeretik, amit mi szeretünk.

4. "Nem emlékszem rá, mit csináltunk egész éjszaka, de amikor felébredtem, ezt a használt kontrollert találtam magamon. Meg tudod magyarázni?"

5. Ezt az arckifejezést ismerjük. A következő pillanatban valakit nagyon megaláznak hátulról egy körfűrésszel.

6. A mi játszós ruhánk egy alsógatya, de Natalie választása sem tűnik rossznak.

7. Nem emlékszünk rá, hogy Game Boyra lett volna fagyievő szimulátor, de biztosan a mi emlékeink koptak meg.

8. A pózolás egyelőre jobban megy, mint a Guitar Hero, de alkalomadtán majd mutatunk neki egy-két trükköt.