Hamarosan ránk köszönhet a nagyon olcsó internet kora

Az amerikai frekvenciahatóság (FCC) jóváhagyta a OneWeb tervét, hogy 720 darab műholddal beindítsa internetszolgáltatását.

A brit cég terve szerint a rendszert alacsony Föld körüli pályán keringene, és már jövőre elindítaná a tesztüzemet. 2018-ban még csak 10 műhold keringene a légkörben, 2019-ben viszont már az egész világon teljes lefedettséget biztosító rendszer is beindulhatna. A OneWeb egyébként létrehozott egy saját rendszert a rakéták fejlesztéséhez, így nem a földről fogják a műholdakat kilőni, hanem repülőgépről.

A rendszer LTE-, 3G- és wifi-kapcsolatot is biztosítani fog majd a Földön, és összesen másodpercenkénti 10 terabit adatátviteli sebességre lesz majd képes.

Egyébként a Google és Elon Musk is tervez hasonló projekteket – előbbi a Project Loon révén 20 kilométeres magasságban, a sztratoszférában lebegő léggömbökre telepített állomásokkal biztosítana internetkapcsolatot, a SpaceX pedig több mint 4 ezer műhold segítségével sugározna 1 gigabites sávszélességű internetet. Továbbá a Facebook sem maradna ki a buliból – a közösségimédia-óriás műholdak helyett drónokkal oldaná meg a lefedettség problémáját.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon