Nehéz elhinni, hogy harci helikopter kellett egy ilyen hétköznapi feladat elvégzéséhez

Néha még a legjobbakkal is megesik, hogy hibáznak. Nemrég az egyik orosz katonai helikopter pilótája tévedt el, majd igényelt útbaigazítást az egyik kazah kamionostól, most pedig az AH–1W harci helikopter volt kénytelen leszállni rendhagyó okok miatt az egyik amerikai kisváros futballpályája mellett. Az ok prózai: ott hagytak egy mobiltelefont.

Az eset az 5 ezer fős Bar Harborban történt az Egyesült Államok északkeleti csücskében, a New England-i Mount Desert Islandon, miután az egyik étterembe befutott egy hívás, amelyben egy elhagyott mobiltelefon után érdeklődtek. Majd jött egy még szokatlanabb kérdés: amennyiben a készülék megvan, legyenek szívesen azt leszállítani a helyi sportpályához, ugyanis helikopterrel csak ott lehet leszállni. Az éttermi alkalmazottak egyike kötelességtudóan el is ment a helyszínre a készülékkel, és ekkor vette észre, hogy egy AH–1W Super Cobra jött a csomagért. Végül is, egy kis csomagszállítás picsafing egy arab–izraeli háborúhoz képest:

Harci helikoptereket ilyesmire azért ritkán használnak – inkább bele se gondoljunk abba, hogy hány dollárba is fájt ez a mezei hadművelet a hadseregnek –, de azért nem példa nélküli az eset. 1986 decemberében két amerikai Cobra-pilóta még egy nyugat-német McDonald's mellett dobta le a harci gépet, hogy beugorjanak egy hamburgerért. Mondjuk az az akció azért jobban odabaszott.

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon