Az iPhone X legkomolyabb újdonságaival érkezik a Samsung új csúcstelefonja

Bár magáról a telefonról még nem sokat lehet tudni, a benne található processzorról már lerántotta a leplet a Samsung.

Az Exynos 9810 legnagyobb előnyei között említik a "realisztikus arckövető filtereket" és "a komolyabb biztonságot, amikor valaki az arcával oldja fel a telefont", ebből pedig nem nehéz kikövetkeztetni, hogy előbbi egy animoji-szerű megoldásra, míg utóbbi a Face ID-re utal.

Persze ez még nem jelenti, hogy a Samsung másolja az Apple-t, hiszen az arcazonosítás például jóval előbb megjelent az ő telefonjaikban, mint az iPhone-ban, az Apple nagy húzása pedig nem annyira a prociban, mint a telefonba épített kamerarendszerben keresendő, ami minden eddiginél tökéletesebb 3D-s képalkotásra képes.

Az új Exynos az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektet a mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókra is (mint például a tárgyak azonosítása a fotókon), de egyelőre nem derült ki, hogy csupán optimalizációról van szó, vagy a Huawei Kirin 970-es procijához hasonlóan egy komplett segédprocesszort is kap-e.

A fejlettebb 10 nm-es technológiával készülő chip természetesen gyorsabb is lesz, mint az elődje, ezen kívül támogatja az 1,2 Gbps sebességű adatátvitelt, és képes lesz 120 fps sebességű valamint UHD felbontású videók rögzítésére is.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon