Valószerűtlenül gyors lesz a Samsung Galaxy S7

A Nowhereelse.fr-en jelent meg egy kémfotó a jövő héten bemutatkozó Samsung Galaxy S7 Edge-ről, ami egészen hihetetlen eredményt ért el az Antutu benchmark teszten.

Az Antuturól elég annyit tudni, hogy a telefon összteljesítményét méri a proci sebességétől memórián keresztül a tárhelyig, és még a tavaly minden más telefont leiskolázó Galaxy S6/Galaxy Note 5 is csak nyolcvanezer körüli eredményt ért el rajta.

A Galaxy S7 állítólagos 134 ezer pontos eredménye csak az iPhone 6s Plushoz mérhető, ami szintén 130 ezer pont feletti eredménnyel zárt, de az eltérő operációs rendszer miatt inkább az androidos telefonokhoz érdemes mérni az S7 teljesítményét.

Azt nem tudjuk, hogy a teszt Snapdragon 820 vagy az új Exynos procival szerelt modellel készült (a hírek szerint az S7 mindkét procival kapható lesz), de az eredményeket látva gyanítható, hogy az utóbbival.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Hogy lehetsz produktívabb és stílusos egyszerre? Összegyűjtöttünk 7 nagyon menő tech-cuccot, hogy megmutassuk.

A kutatások azt mutatják, hogy a kézzel írt jegyzetek sokkal jobban rögzülnek, mint a digitálisan begépeltek. Ha mégis szereted digitálisan kezelni a dolgaid, akkor a bluetooth tollakat neked találták ki. Néhányukhoz speciális papírra van szükség (ilyen a Livescribe 3 Smart Pen), de vannak, amik simán működnek hagyományos papíron vagy digitális felületeken is (mondjuk az Equil Smartpen). Ha kész a jegyzet, a tollak saját applikációjával már simán szerkesztheted vagy rendszerezheted is őket.

 

Ezzel most nem valami nagyon mély gondolatot akarunk megosztani. Tényleg jó, ha tudod, hogy merre kell menned, és a Navdy, az autók Google-szemüvege ebben segít, anélkül, hogy levennéd a szemed az útról. A navigációt egy projektor segítségével egy képernyőre vetíti, de érintés nélkül, pusztán hangvezérléssel tudunk hívásokat fogadni és indítani, üzenetet olvasni és küldeni vagy tweetelni is akár. 529 dollárért most előrendelhető.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=124&v=pKL4PJICS40

A Monsieur egy olyan robotikus bártender, ami bármilyen italt kikever neked pillanatok alatt. Több mint 30 italreceptet ismer, és a telefonodon keresztül is leadhatod neki a rendelésed, hogy ezzel is időt spórolj.

Néha tök felesleges órákat gondolkodással tölteni, a legjobb ötletek úgyis akkor jönnek, ha elengeded magad. Sokan csocsóznak vagy meditálnak egy kicsit, de vannak, akiknek pont a zuhany alatt jönnek a legjobb gondolatok. Hát ha még a legjobb zenéidet is hallgatod közben! A Kohler megcsinálta a Moxie-t, ami zuhanyfej és hangszóró is egyben. 200 dollárért a miénk.

Mondjuk egy forró teával vagy kávéval, amiben az iKittle segít. A masinának bármikor bárhonnan szólhatsz, hogy forraljon neked vizet vagy tejet a kedvenc reggeli italodhoz. Mondjuk nehéz elképzelni, hogy az az 1 perc életbevágó lenne, amíg egy mezei vízforraló megoldja ugyanezt a kérdést, de azért menő kis gép.

(forrás: Entrepreneur)