Állítólag még idén érkezik a lekicsinyített Super Nintendo előre telepített játékokkal

Néhány órája az Eurogamer több névtelen iparági forrásra hivatkozva bejelentette, hogy információik szerint a Nintendo ismét fel akar szállni a retrovonatra.

Ami alapvetően nem lenne nagy hülyeség, hiszen a NES Classic Editionnel sem lőttek nagyon mellé. Ha az elmúlt néhány hónapban egy lapos kő alatt éltél volna, akkor mondjuk, hogy a Nintendo piacra dobott egy kis ketyerét, ami külsőre pont úgy nézett ki, mint egy miniatűrizált NES, és amin 30 előre telepített 8 bites Nintendo-játék várta, hogy a retro-mókára vevő játékosok hónapokig nyüstöljék a gépet.

Balra a NES, jobbra a Classic Edition

Tegnap a Nintendo bejelentette, hogy a NES Classic Edition gyártását néhány hónap után már le is állították, mire a cuccnak a használtpiacon valami brutálisan felszökött az ára.

Az Eurogamer most azt állítja, hogy a Nintendo döntése mögött nem kevesebb áll, mint az, hogy a gyártósorokra egy szintén miniatűrizált SNES piacra dobása miatt lesz szükség. Az SNES a 32 bites éra legsikeresebb konzolgépe, olyan címekkel, melyeket egy egész generációnyi C64-játékos irigyelt fogcsikorgatva.

A NES-sztori felmelegítése is jó döntésnek bizonyult, az SNES-sel pedig a cég még nagyobbat szakíthat, hiszen az erre a gépre készült játékok némelyike egy kis felskálázással még simán emészthető mai szemmel is.

Bár egyelőre az egész még csak pletyka szintjén létezik, a szaksajtó szinte tényként kezeli, hogy a japán cég meg fogja lépni a dolgot.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon