Ez a szárnyas kamion valószínűleg a legőrültebb dolog, amit a NASA valaha épített

Mintha csak a Mad Max egyik jelenetét látnánk, de van rá értelmes magyarázat.

Ugye nem lehet mindent egyből élesben tesztelni, egy 18 propelleres, elektromos hajtású szárnyat meg pláne nem, így a NASA jobb híján felszerelte azt egy kamion tetejére, hogy lássák, hogy bírja a sebességet. Ha elég jól bírja, akkor a szárny hamarosan otthonosabb környezetbe kerülhet a Sceptor nevű repülő tetején.

A NASA-ból mondjuk pont azt is kinéztük volna, hogy titokban tényleg építgetnek egy repülő kamiont - nem ez lett volna az első furcsa húzásuk, a legfurább repülőkről szóló sorozatunk is tele volt az ő agyszüleményeikkel.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Eddig sejtelmünk sem volt róla, hogy a második legjobb dolog, amit egy autóval csinálhatsz, hogy darabjaira bontod, és építesz belőle egy hatalmas dominót, de mostantól fejben fogjuk tartani, hogy ilyet is lehet.

A legjobb persze továbbra is az, ha beülsz, és széjjelgyilkolod a gázpedált, de hát nem lehet mindenki Ayrton Senna. A videó egyébként az Arrow Electronics új kampányának a része, amivel megpróbálják tudatosítani az emberekben, hogy léteznek, ugyanis szegények hiába tartoznak az USA legnagyobb vállalatai közé, valamiért a kutya sem ismeri őket.