Ebbe a fegyverszéfbe sem raknánk egy rozsdás ollónál értékesebb dolgot

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

A Galaxy S7 és az LG G5 után hamarosan a HTC is porondra lép egy új telefonnal, ami az eddigi infók alapján se csúnya, se lassú nem lesz.

Ellenben szép lesz és gyors, már ha hihetünk az OnLeaks és @evleaks által megszellőztetett képeknek és specifikációnak. Ez alapján a HTC 10 új típusú, USB-C-csatlakozóval és a Home gombba épített ujjlenyomat-érzékelővel érkezik, az oldalán pedig érintésérzékeny gombok lesznek a megszokott fizikai gombok helyett.

https://twitter.com/OnLeaks/status/705764891328704513

A telóról az a hír járja, hogy 5,15 colos QHD (2560x1440 pixeles) felbontású kijelzőt kap Snapdragon 820 procival, 4 GB RAM-mal és 12 megapixeles kamerával, vagyis teljesítményben hajszál pontosan tartja a lépést a nagyokkal, de hogy ezen kívül tartogat-e még nekünk valamilyen meglepetést a tajvani gyártó, az egyelőre nem derült ki.

https://twitter.com/evleaks/status/705768865825955840