Szerinted normális ez a pali, aki tüzet nyitott magára egy gépkarabéllyal a víz alatt?

A csávó egy szál fürdőgatyában állt a gépkarabély elé, aztán egy zsinórral meghúzta a ravaszt. Nyugalom, a lövedék természetesen nem ért célba, köszönhetően annak, hogy a víz alatt nem igazán működnek azok a ballisztikai jellemzők, melyek normális körülmények között úgy küldték volna keresztül az ólmot a faszi meztelen felsőtestén, hogy még nyikkanni sem lett volna ideje. A pali nagyon is tudta mit csinál. A cél a meghökkentés volt, ami szerintünk simán összejött neki.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Hamarosan végleg vége azoknak a szürke időknek, amikor csak lájkolhattál és sluszpassz.

Chris Cox, a Facebook alelnöke jelentette be, hogy befejezték a reakciógombokkal kapcsolatos tesztelést, melynek végére hat reakciót hagytak a kalapban: a megszokott lájkhoz így heteken belül csatlakozik a mérges, a szomorú, a csodálkozó és a nevető fej, illetve a szívecske. A tesztelés előtt csak "Yay"-gombként emlegetett ikont végül kiszórták, mivel az egyik szóvivő elmondása szerint az elragadtatást kifejező emoticon nem volt tisztán értelmezhető globálisan.

Elméletileg tehát ezek a gombok maradtak:

A tesztelést hat országban kezdték meg szociológusok és kontrollcsoportok bevonása mellett és végül arra jutottak, hogy a világ készen áll a következő hatalmas változásra, ami ráadásul heteken belül be is fog következni, mégpedig világszinten.

Nincsenek többé belájkolt nekrológok és jobb híján tetszikelt politikai hírek! Öröm, boldogság!

(forrás: The Next Web)