Videón, hogyan égett hamuvá az ISIS készpénztartaléka

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Dror Gomel az izraeli hadsereg Wolfgang Amadeus Mozartja, akinek zongora helyett ugyan csak egy harckocsi jutott, de megoldotta.

Ha a videóból nem jött le, a srác az afrikai dobok szakértője, és az ismerősei szerint tényleg mindenen képes dobolni, ami a keze ügyébe kerül. Az aktuális hangszere mondjuk nem a legpraktikusabb, de az tuti, hogy mi nem lógtuk volna el az általános iskolai különórákat, ha a szüleink zongora helyett harckocsira iratnak be minket.