Ha kedvesek a tökeid, soha ne hordd a nadrázsebedben az elektromos cigit

Egy szerencsétlen kentuckyi fószernek ugyanis éppen a zsebében robbant fel az e-cigi, ami gyakorlatilag rostélyost csinált a tökeiből.

A férfi éppen egy Shell benzinkútnál készült fizetni, amikor a cigaretta akkumulátora kigyulladt a zsebében.

A bolt biztonsági kamerájának felvételei szerint a még mindig lángoló férfi ezután kirohant a boltból (amitől a benzinkutasokban biztosan megállt egy pillanatra az ütő), majd a földre vetette magát, és sikerült magáról letornáznia a nadrágját, miközben egy segítőkész nénike gondosan megtaposta.

A benzinkút egyik alkalmazottja pillanatokkal később eloltotta a tüzet egy porral oltóval, viszont a szerencsétlenül járt embert így is másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Imádjuk Joerg Sprave munkásságát, de amit ezzel a Nerf blasterrel csinált, attól kinőtt a szőr a hátunkon, csak hogy felálhasson.

A német csúzlimágus ezúttal az amerikai gyerekek kedvenc játékpisztolyát vette kezelésbe, aminek nem csak a teljesítményét turbózta fel, de az Amazonról szerzett tűéles hegyekkel sikerült halálos fegyverré alakítania a szivacsos töltényeket.

Tiszteljük és szeretjük Jörgöt, de ezért azt be kell ismernünk, hogy a muksóban van valami nagyon ijesztő. Simán el tudjuk róla képzelni, hogy volt egy zaklatottabb időszak az életében, amikor székhez kötözött embereknek magyarázta el ugyanilyen kényelmes tempóban heherészve, hogy mivel fogja lenyúzni az arcukat. Most mondd, hogy nincs igazunk.