Ha a Burdzs Kalifa építői ígérnek valamit, akkor azt érdemes komolyan venni, de egy 560 km/h végsebességet ígérő autón elég nehéz nem mosolyogni.

És amikor azt mondjuk, hogy baromi gyors, akkor azt úgy értjük, hogy a végsebessége 560 km/h. Ötszázhatvan, jól olvasod. Az autó neve Devel Sixteen, 5000 lóerős motorja van, 1,8 másodperc alatt gyorsul százra, és egyelőre nem nagyon létezik.

A "nem nagyont" úgy értjük, hogy bár az autót tervező Defining Extreme Vehicles Car Industry LLC. a Dubaji Autókiállításon bemutatott egy megnézhető, megtapogatható, megszagolható verziót, a kicsit lambós, kicsit paganis, kicsit csúnya kocsi egyelőre láthatóan szub-béta állapotban van. A Weber F1, SSC Tuatara, Henessey Venom GT2 és a többi Veyron-verőnek kikiáltott autók tervezőinek egyelőre tehát nem kell összeizgulniuk magukat, már csak azért sem, mert az autó sokak szerint soha nem fog elkészülni – a beígért teljesítmény ma még egyszerűen technikailag lehetetlen.

Ha viszont mégis elkészül – elvégre a hátsó ülésről vezethető autót is megépítették –, már tudjuk, hol lesz a helye: természetesen a rendőrségen, az Aventador és a Veyron mellett.

(Forrás: Totalcar)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tömény elegancia ez az 1991-es Honda Legend Coupe

További cikkeink a témában