Forgalommal szemben kamionozó bepálinkázott magyar került a nemzetközi hírekbe

K. Pál 51 fokos szilvapálinkát ivott, majd beült kamionjába, és felhajtott kivilágítatlan kamionjával az egyik brit autópályára, forgalommal szemben.

Magyar vonatkozású autós-motoros-közlekedéses hír viszonylag ritkán üti meg a nemzetközi sajtó ingerküszöbét. Karottának néha sikerül, és érdekes volt például a rommá tört M5-ös BMW kombi is. Most pedig a K. Pál kamionútját dokumentáló videofelvételen a sor.

K. Pál még július 7-én késő este Birminghamhez közel hajtott fel az ottani M6-os autópályára. Tíz mérföldet haladt, ami csak azért hírértékű, mert ezt részegen, kivilágítatlan kamionnal és a forgalommal szemben tette. A rendőrségi vizsgálatot vezető tiszt, Rob Barker szerint „pánikszerű hívások” érkeztek hozzájuk, de mégsem ők, hanem három önkéntes teherautós fékezte meg K. Pált úgy, hogy elállták előtte az utat – ezért a birminghami bíróság fejenként 250 font, vagyis nem egészen százezer forint jutalmat ítélt meg nekik, K. Pálnak pedig nyolc hónap börtönbüntetést, emellett három évre eltiltották a járművezetéstől, és előírta, hogy csak újbóli, nehezített vizsga után kaphatja vissza a jogosítványát.

A tíz mérföldes, a videó tanúsága szerint is elég ijesztő kamionozás közben szerencsére senki sem sérült meg. A vizsgálat során kiderült, hogy az ötvenéves K. Pál 51 fokos házi szilvapálinkát ivott az út előtt.

Hetvenévnyi amerikai álom néhány szobában – Cadillac Múzeum, Keszthely

(Forrás: MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon