Hetes BMW-t csinált a Kia

A Kia leleplezte legújabb modelljét, a K9-et. A koreai gyár csúcsmodellje a tőlük megszokottal ellentétben hátsókerék-hajtású, ám úgy tűnik, nem csak ezt leste el a BMW-től...

Ázsiában úgy tűnik, tényleg nagyon szeretik a nyugati formaterveket. A Kia most leleplezett csúcsmodellje, az egyelőre K9-nek hívott  (az európai piacon más lesz a neve) szedán a koreai technika legjavával támad, V6-os és V8-as motorjaival egyértelműen a prémiumszegmens vevőit célozza. Egyetlen dolgot nem bíztak a hazaiakra: a formatervet. Az ugyanis erősen a kategória egyik legjobbjára, a hetes BMW-re hajaz.

Persze nincs ezzel nagy baj, sőt, biztos akad majd, akinek a Kia formája harmonikusabbnak hat, mi viszont örültünk volna, ha egy karakteresebb, összetéveszthetetlenül koreai karosszéria a végeredmény. Valószínűleg az önbizalom hiányzik még, ám ahogy annak idején a japánoknál, Korea egyedi formavilága is testet ölt lassan, így nem lennénk meglepve, ha a következő generációnál már bátrabban bánnának a ceruzával.

Amíg erre várunk, íme a K9 kémvideón:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon