Van pénzed, nincs ízlésed? A strand-vadász-Rolls a te autód!

A maga korában a világ legdrágább autója volt a Rolls–Royce Carmague, de ez sem mentette meg a flextől és más borzalmaktól.

Néhány napja, az elhunyt Sergio Pininfarina előtt tisztelgő cikkben is szerepelt a Rolls–Royce Carmague, a világ egykori legdrágább luxusautója. Külseje talán túlságosan is modernre sikerült, főleg a konzervatív vásárlóközönségnek, amely számára az a Silver Shadow volt a Rolls–Royce, amelyik úgy nézett ki, hogy azzal csak középkori kastélyok elé illett parkolni (és amelyre egyébként a Carmague épült).

531 darab készült belőle, ami a Silver Shadow mintegy harmincezres darabszámához képest kellően exkluzívvá tette, de egy darab vitathatatlanul kevesebb a több mint ötszáznál, másrészt a Carmague hülyén nézett volna ki egy vadászaton, mert a hirdetés szövege szerint ehhez építette át a valószínűleg legszerencsétlenebb sorsú példányt Franco Sbarro a marokkói király számára.

A hirdetés szövege:

UNIKAT!! Dieser Rolls Royce Camargue wurde von dem italienischen Fahrzeugentwickler und Designer Franco Sbarro extra für den morokkanischen König entwickelt und gebaut. Der König gab Sbarro den Auftrag einen Jagdwagen für die Falkenjagd zu entwickeln. Dabei kam dieses Designerstück herraus. Aussebfarbe blau-met.; Innenausstattung Leder orange mit blauem Keder; mTempomat; elektr. Sitze; elektr. umlegbare Windschutzscheibe; Haltestange im hinteren Passagierabteil; etc.; etc. TÜV und AU auf Wunsch neu. Verkauf im Kundenauftrag!

Érdekes lehet egy királyi vadászat Marokkóban: a jelek szerint olyan helyen zajlik, ahová terepjáró-képesség nélküli autóval is könnyedén el lehet jutni, és valószínűleg a kocsiból is eredményesen lehet öldökölni, ezt szolgálhatja a lehajtható szélvédő. Aki szeretné megvásárolni az 1977-es évjáratú, csupán 36 ezer kilométert futott egyedi Carmague-t, amely inkább néz ki egy strandautó paródiájának, mint egy vadászati célú járműnek, az jó, ha tudja, hogy az eladó 248 ezer eurót, vagyis bő hetvenmillió forintot szeretne érte, és még jobb, ha megnézi, hogy néz ki hátulról, csukott tetővel.

(Fotók: Mobile)

Tovább a hét járműhirdetése sorozatunkba, de ha inkább egy McLaren bicikli érdekel? Itt találod!

 

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon