A világegyetemet nagyon, nagyon simaként és elképzelhetetlenül tökéletesen összepréselve megtartani a korai időkben nem volt könnyű. A korai univerzum tehát nem véletlenszerűen választott. Van valami, ami olyanná tette. Szeretnétek tudni, hogy mi az? Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

Sean Carroll kozmológus egy szórakoztató és elgondolkodtató bemutatón boncolgatja az idő és az univerzum természetét és egy egyszerű kérdést: miért létezik az idő egyáltalán? A lehetséges válaszok az univerzum meglepő természetére utalnak.


Ha még mindig tornáztatnád az agyad, akkor kattints ide!

Lehet, hogy egy cég éppen téged keres. Hagyd, hogy megtaláljon! Töltsd ki Jobline profilod vagy töltsd fel önéletrajzodat, és nyerj! Részletekért kattints ide>> (X)