A világegyetemet nagyon, nagyon simaként és elképzelhetetlenül tökéletesen összepréselve megtartani a korai időkben nem volt könnyű. A korai univerzum tehát nem véletlenszerűen választott. Van valami, ami olyanná tette. Szeretnétek tudni, hogy mi az? Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

Sean Carroll kozmológus egy szórakoztató és elgondolkodtató bemutatón boncolgatja az idő és az univerzum természetét és egy egyszerű kérdést: miért létezik az idő egyáltalán? A lehetséges válaszok az univerzum meglepő természetére utalnak.


Ha még mindig tornáztatnád az agyad, akkor kattints ide!

Előrelépnél a karrieredben? Készülj fel 2016-ra a Jobline Karrier Útmutatójával! A karrier tippekért és a legfrissebb állásokért kattints ide>> (X)