A hónap legjobban várt játékai – szeptember

Már az augusztusi felhozatal is megmozdította a gémereket, a szeptember pedig már a téli tülekedésnek készíti elő a terepet. Nem is csoda, hiszen az éjszakák egyre hosszabbak, és a fárasztó munkanap után sem lesz már olyan kellemes a minden nappal egyre hűvösebb sörsátor alatt, így az ősz beköszöntével előkerülnek a fiók aljára száműzött kontrollerek. E havi játékajánlónk ellátogat a sport- és az autós rovatba is.

Tekken Tag Tournament 2

Megjelenés: 2012. szeptember 14. – PS3/X360

Nem keveset gondolkoztunk azon, hogy vajon a Tekken új részét, vagy a szeptember 28-án megjelenő Dead or Alive 5-öt szerepeltessük-e havi ajánlónk verekedős szekciójában. Bár a DoA 5 a szokásos mennyiségű (értsd: rengeteg) rengő mellel és csinos popsival támad, végül győzött a hagyománytisztelet, és ehelyütt a Namco Bandai nagy múltú sorozatának legfrissebb tagját ajánljuk figyelmedbe. A Tag Tournament első része még az előző generációban ösztönözte játékosok ezreit hajuk kitépésre és a kontroller kettétörésére, ami elsősorban a nehézségnek volt köszönhető.

Kétségtelen, hogy ez a cím nem a műfajjal ismerkedők játéka volt, és ez feltehetőleg a második résszel is így lesz. A sorozat eddigi összes harcosa tiszteletét teszi a játékban, és a Tag alcímhez hűen egyszerre négy karakter fogja összemérni az erejét az arénában. Ha már szóba került az aréna, akkor a figyelmedbe ajánljuk a The Snoop Dogg Stage nevű lokációt, ahol a háttérben maga a rapper fogja figyelemmel kísérni a harcot. A Tag Tournament 2 egyébként az első Tekken-rész, mely tiszteletét teszi egy Nintendo-konzolon, hiszen a hamarosan debütáló WiiU-ra is megjelenik valamikor a téli hónapokban.

Borderlands 2

Megjelenés: 2012. szeptember 21. – PS3/X360/PC

A Borderlands első része egy kietlen, pusztuló sivatagbolygón, Pandorán játszódó FPS, melyben négy karakterosztály közül választva lehetett végiggyilkolászni a környék rosszarcúit. Az össznépi vérontást akár négyen együtt játszva is le lehetett vezényelni, miközben a játékos egyre táposabb statisztikákkal és egyre izmosabb fegyverekkel vághatott a dolgok közepébe. Ismerős a játékmenet? Mi sem hiába választottuk a Borderlandsot a legjobb Diablo-klónnak, ami konzolon elérhető.

A sikerre való tekintettel a Gearbox Software idén végre a 2K Games gondozásában piacra dobja a második részt, mely az előzetes hírek alapján a járművek, a fegyver-kusztomizáció és a küldetés-rendszer terén mélyítette el az előd játékmenetét, és a helyszín sivárságán is javítottak több számítógép-vezérelt karakter szerepeltetésével. Persze a kötelező csinosítgatás, fejlesztgetés mellett a morbid humor sem marad ki, és bár új választható karaktereknek örülhetünk, az előző rész főhősei is megjelennek majd a sztori során. A Gearbox ráadásul az előrendelők számára még karácsony előtt ígér egy ingyenes DLC-t, mely tartalmazni fog egy ötödik játszható hőst. Az első rész sikere még a fejlesztők számára is meglepetés volt, ezúttal viszont ez már konkrét elvárás a kiadó részéről.

F1 2012

Megjelenés: 2012. szeptember 21. – PS3/X360/PC

A Forma–1 videojátékos vetülete egészen 2010-ig volt tetszhalott állapotban, amikor a Codemasters kiadta az F1 2010-et, mely szép sikereket ért el a rajongók körében. Főleg a menedzsmentet sem nélkülöző karriermód nyerte el a téma iránt érdeklődők tetszését, melyben nem csupán a fejlesztgetés, de szerződéskötések és a versenyautó csinosítgatása is a játékos feladatai közé tartozott. Akik orgazmus-közeli állapotba kerülnek attól, ha napokig tartó gyakorlás után sikerül egy tizedet lefaragni a haver legjobb köridejéből, azok idén sem maradnak F1-es játék nélkül, hiszen a fejlesztőstúdió most is gondolt rájuk.

Az idei szezonra aktualizált F1 2012 sokak szerint nem több az eredeti 2010-es játék minimálisan feltupírozott és aktuális adatokkal update-elt koppintásánál, mégsem hagyhatjuk ki ajánlónkból, hiszen a maga nemében páratlan sorozatról van szó. Csak remélni tudjuk, hogy a végtermék végül az évszámot leszámítva is több lesz kicsit a tavalyi résznél.

World of Warcraft: Mists of Pandaria

Megjelenés: 2012. szeptember 25. – PC

Nem szokásunk kiegészítőket szerepeltetni a hónap legjobban várt játékai között, de a Blizzard alkotásaival hajlandóak vagyunk kivételt tenni. A Mists of Pandaria egy újabb felfedezhető területtel és újabb kasztokkal gyarapítja a WoW eleve óriásira duzzadt világát. Egyúttal szeretnénk a felett érzett nemtetszésünknek is hangot adni, hogy a stúdió egyszerűen nem hajlandó elengedni a számítógépre rágyógyult WoW-playereket, akik immár évek óta csak headseten tartják a kapcsolatot a külvilággal, biológiai szükségleteiknek pedig egy vödör és a pizzafutárok segítségével tesznek eleget.

A Cataclysm című – meglehetősen sötét – előző expanzió után az új kiegészítő némileg humorosabb húrokat penget. A fejlesztők érezhetően a Kung Fu Panda és a Diablo III szerzetes kasztjának összeházasításából szülte meg a verekedős pandamacikkal benépesített Pandaria ötletét. A szokásosan bombasztikus minőségű Blizzard-videó megtekintése után azért elégedetten nyugtázhatod, hogy a végeredmény inkább cool, mint nevetséges.

FIFA 13

Megjelenés: 2012. szeptember 28. – PS3/X360/PC

Bár a Pro Evolution Soccer 2013 is ebben a hónapban jelenik meg, az EA Sports FIFA-sorozatának tavalyi része olyan elsöprő győzelmet aratott a Konami aktuális játéka felett, hogy inkább ezt ajánljuk a figyelmedbe. A dobozon Wayne Rooney-t a zseniális Lionel Messire cserélték, és persze itthon Dzsudzsák Balázs sem maradhatott le a borítóról. Az EA a tavalyi résszel megkezdett fejlesztések sorát idén továbbiakkal folytatja. A vadregényes nevű „Player impact engine” például azért felelős, hogy a labdáért harcoló játékosok minél látványosabban kapaszkodjanak egymásba, a licencelt csapatokat pedig a török és a skót első osztály klubjai mellett egy rakás dél-afrikai játékossal is megtámogatták.

A fejlesztések mellett a produktum remélhetőleg könnyedén hozza majd a már megszokott minőséget, így a focirajongók biztosan a fotelben ragadnak néhány hónapra. Indulhatnak a házi bajnokságok és a haveri sörözéssel megtámogatott kollektív anyázások. Mondtuk már, hogy szeretjük az őszt?

Összeszedtük a Top 10 videojátékos főgonoszt. Nézd meg!

(Fotó: Giantbomb, Blogspot, GamekapocsDualshockers, Fifahungary, Techdigest)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon