Beszélő edzőcipőt készített az Adidas és a Google

Ez az intelligens lábbeli nem olyan szótlan, mint átlagos társai, hanem igenis kimondja, amire éppen gondol.

A Nike már jó ideje forgalmaz olyan futócipőket, amelyek talpába speciális érzékelők kerülnek (ki is próbáltunk egyet), és amely sporteszközök hathatós támogatást nyújtanak mindennapi sportolásunkhoz, edzéstervünk kialakításához. Legutóbb pedig az Apple védetett le egy olyan ötletet, mely szerint egy újgenerációs smartcipő szenzorok révén figyelmeztetni tud arra, hogy lényegében már teljesen elkopott. Ezúttal az Adidas és a Google hallat magáról a témában.

A két nagyvállalat munkatársai az austini SXSW rendezvényen mutatták be legújabb fejlesztésüket, a beszélő cipőt. Az okosságban többek közt egy gyorsulásmérő, egy giroszkóp és egy nyomásérzékelő is helyet kapott. Ezek a parányi szenzorok folyamatosan ellenőrzik, éppen mit csinálunk. Ha már hosszú ideje mozdulatlanul pihenünk, akkor a beépített hangszóróból mozgásra ösztönző gépi szavak hangzanak el, ha pedig az intelligens cipő úgy gondolja, hogy remekül sportoltunk, akkor dicséretet is kaphatunk tőle.

A kétszázötven különböző mondat kimondására képes különleges cipő természetesen Bluetooth- és Android-támogatással is rendelkezik, szépnek viszont csak igen nagy jóindulattal nevezhető. A boltokat egyelőre még felesleges megrohamozni, ugyanis az Adidas–Google fejlesztés a közeljövőben biztosan nem lesz kapható a kereskedelmi forgalomban.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon