Ajándék távirányító iPhone-hoz

Engedd meg, hogy egy apró ajándékkel kedveskedjünk neked kedves olvasó, ha épp iPhone-od van. Ugyanis most ajándékba adjuk a távirányítót hozzá.

Na jó, nem egészen mi, hiszen maga a hardver nagyon jó eséllyel már a birtokodban van, ám a know how, amit most átadunk, hogy a híres MasterCard reklámot idézzük: megfizethetetlen. Ha tehát iPhone-od van, akkor szinte biztos, hogy kaptál hozzá egyet az ikonikus fehér fülesből, abból is a hangerőszabályzós változatból. Namármost ezen igazából három gomb van, vagyis a két hangerőszabályzón kívül található rajta egy jelöletlen középső gomb, amit onnan tudsz biztosan, hogy másképp pittyen, mint a hangerőgombok. Ez a gomb alapvetően a zene, vagy videó elindítására és megállítására szolgál, de bizonyos kombinációkban sokkal okosabb dolgokra is képes. Ezen felül természetesen ott van még ebben a furcsa kis távirányítóban a mikrofon és ezzel a három gombbal egész hasznos dolgokat tudunk művelni a telefonnal úgy, hogy elő sem vesszük a zsebünkből. Természetesen, ha zsigerből tisztában vagy ezen funkciókkal, akkor vedd úgy, hogy már át is adtuk a kis ajándékunkat, ha viszont újak az infók, akkor még egy kicsit olvass tovább.

Hívásfogadás

Talán elsőre banálisnak tűnik, de a középső gomb természetesen a hívás fogadására és annak befejezésére is alkalmas, egész egyszerűen meg kell nyomnunk röviden híváskor és a hívás cégén. Sőt ezzel a (majdnem) titkos középső gombbal elutasíthatod a bejövő hívást, ha két-három másodpercig nyomva tartod, de fel is vehetsz egy második bejövő hívást és rövid presszióval válthatsz is a hívások között, ha megnyomod, akkor az épp aktív hívást letéve, automatikusan átkapcsol az addig a háttérben tartott beszélgetésre.

Ébreszd fel Sirit

Ha az ominózus fehér fülest egy (per pillanat a legújabb) iPhone 4S-hez kaptad, akkor felébresztheted digitális Csipkerózsika álmából az iOS beépített mindenesét, Sirit. Ehhez csak hosszan kell nyomnod a középső gombot és már fel is csendül A hang.

Lőj képeket

Az iPhone headset arra is alkalmas, hogy exponálógombként használd, ami akkor jön igazán jól, ha már szépen belőtted a képet és nem nagyon lenne szerencsés elmozdítani a telefont. Nos, a dolog egyszerű. Nyomd meg a fejhallgató hangerő fel gombját és már kész is a fotó. Sajnos ez a funkció kizárólag a telefon gyári kamera applikációjával működik, de ettől még kifejezetten hasznos fícsör.

Zenefunkciók

Muzsikaszó közben is jó szolgálatot tesznek a gombok és természetesen nem a hangerőszabályzásra, vagy a zene indítására, megállítására gondolok. Ha átugranál egy trekket nincs más dolgod, mint gyorsan kétszer egymás után megnyomni a középső gombot és voilá. Ha pedig esetleg csak beletekernél a dalba, akkor a második gombnyomást tartsd hosszan és amíg nyomod, addig teker.

Íme tehát a háromgombos multifunkciós távirányító az iPhone-odhoz, használd egészséggel!

Még több hasznos tipp a digitális világból!

Ha szüleid épp most tervezik, hogy leváltják a már egy ideje döglődő telefonjukat és hajlandóak belekóstolni a smartphone-ok világába, akkor itt a segítség.

Alapvetően a szüleink még értékelik a technológiát, szeretnének online lenni, ha nem is minden pillanatban és nem feltétlenül a Facebookot értik ez alatt, azért a Google nekik is jó barátjuk és egy egyszerű navi szoftver is jól jöhet bármikor. Viszont ujjaik beidegződtek a fizikai gombokra, már talán a szemük sem az igazi és egész biztosan nem fogják órákig túrni az online irodalmat és a kézikönyveket hogy egy SMS-t meg tudjanak írni, így nekik kicsit más szempontok lesznek a fontosak.

1. Igen, az iPhone

A felhasználói élményt kis túlzással az Apple találta fel, amit ráadásul az elmúlt pár év alatt tökélyre is fejlesztett saját mobilkészülékében. Több olyan cikk, blogbejegyzés is született már, hogy nagymamák egy-két nap alatt tökéletesen megtanulták kezelni például az iPad-et, így az ősöknek sem lesz sok gondja az almás telefonnal. Ráadásul mivel nem fog nekik hiányozni a copypaste sem túlzottan, egy régebbi iPhone is tökéletesen megteszi.

2. Fizikai billentyűzet

A legtöbb klasszikus (úgynevezett feature phone) készülékről váltónak a képernyő érintése a legnagyobb akadály az okostelefonok világába való belépéshez. A fizikai nyomogatható gombokkal is rendelkező okostelefonok elég ritkák, de például a BlackBerry-k között találunk jópárat, bár itt a tanulási folyamat kicsit hosszabb lesz, mint az intuitív iOS felület esetében.
Ha viszont már ismerős vagy Android körökben, ott is van pár delikvens, mint például a Motorola Milestone 2, vagy a Sony Xperia Pro, mindkettő korrekt hardverrel, egészen vállalható áron. Hidd el, imádni fogják!

3. Nagy képernyő

Ha nincs az ősökben komoly ellenállás a tapicskolással kapcsolatban, akkor nyugodtan próbálkozhatsz egy-két nagyképű modellel. Ráadásul a hatalmas tepsik 4 col feletti képernyőin igazán kellemes a virtuális klaviatúra plusz itt a titkos fegyver a Windows Phone, amit mindenképp erőteljesen ajánlunk! A hatalmas letisztult minimalista csempés felület könnyű navigációt tesz lehetővé, a szolgáltatások pedig bőséggel elegendőek bárkinek, legyen szó navigációról, multimédiáról, vagy épp az applikációkról, még ha közel sincs annyi szoftver a Microsoft virtuális piacterén, mint a Google, vagy az Apple rendszere esetén. Ráadásul hamarosan érkezik a Windows Phone 8, ami a jelenlegi modellek árát finoman szólva is be fogja fagyasztani, mivel a mostani WP 7 alapú telefonok az új hardverkövetelmények miatt egyelőre úgy néz ki nem lesznek frissíthetőek a Microsoft legújabb és eddigi legjobb mobil platformjára.

A fentiekből nagyjából látszik mik a preferenciák, ha a szüleinket szeretnénk bevezetni a XXI-ik századba, de természetesen az első, hogy jól kikérdezed őket a fenti problémákról, lehetőségekről és csak azután rohansz a boltba új telefonért.

Még több infó kell az okostelefonok világából? Kattints!

Milyen amikor sok-sok fehér LED a víz érintésére kel életre? Elég pazar látvány, ráadásul kifejezetten jó móka a fényfestés.

Antonin Fourneau hosszú hetek munkájával készítette el a Water Light Graffitit. Több ezer LED és jó pár prototípus után elkészült a végleges installáció, amit aztán Poitiers-ben spriccelhettek halálra a város lakói. Alapvetően Antonin egyáltalán nem újonc a technológia és a művészet társításában, hiszen Japántól Angliáig megjárták a világot néhol kissé bizarr és a furcsa digitális alkotásai.

A vízfénygraffiti lényege a nevében keresendő. Ha víz éri a LED-ek körüli érzékelőt, akkor a folyadék mennyiségétől függő erősséggel kezd el ragyogni a több ezer fényforrás, a gyerekek és játékos felnőttek legnagyobb örömére. Mint az a feni videón jól látszik a mókafaktor igen magas a Water Ligth Graffti esetében, mi pedig szívesen vennénk a projekt villámlátogatását kis hazánkban!

Még több technológia a Playeren!