Az új iPhone oprendszer a kézben – videó

Egy hete érkezett az Apple mobileszközeire szánt operációs rendszer legfrissebb verziója és Handrásunk ki is próbálta, amint szösszenetnyi ideje lett. Íme a videós beszámoló az iOS 6-ról.

Kellett pár nap, hogy megcsináljam a betervezett iOS 6 videót, de szombaton letudtam a felvételt, vasárnap meg a vágást. Arra sem volt időm, hogy feltoljam a saját telefonomra, ezért Pulai G. segítségét vettem igénybe, amit ezúton is köszönök. Nem akartam ilyen hosszút gyártani, de nem nagyon lehetett 3 percbe belesűríteni, így 14 perc lett végül, annak ellenére, hogy így is egy csomó rizsát kivágtam. Azoknak akik látták a keynote-ot nem fog sok újdonsággal szolgálni, ettől függetlenül megcsináltam, hiszen az iOS 6 is elég fontos az Epül világában, nem lehetett post nélkül elmenni mellette.

(forrás: handras.hu)

Még több infó a mobilkommunikáció világából. Appok iPhone-ra és Androidra is!

Ugye mindenkinek megvannak a klasszikus Nokia, vagy Sony Ericsson mobiltelefon csengőhangok? Ha igen, akkor érdemes megnézni, milyen kicsit komolyabban meghangszerelve az ismert dallam.

Ha pedig még nincs meg, hogyan hallottuk mi öregek (elnézést kérek mindenkitől, aki nem érzi/gondolja magát annak) a 7-es buszon a mobiltelefonokat, akkor meg azért érdemes megnézni a videót, mert vannak csajok is a videóban. Meg iPhone. A videót az a cdza nevű brigád alkotta, akiknek nevéhez olyan YouTube szösszenetek fűződnek, mint a Mark Zukerberg musical, vagy a fütyülés története. Szerencsére most sem veszik magukat komolyan és épp ettől szórakoztató, amit csinálnak.

Még több mobil cucc a Player tech rovatában!

Nem azért kell dolgoznunk, hogy boldoguljunk, hanem előbb meg kell találnunk a boldogságot, kiegyensúlyozottságot és akkor a munkában is megtaláljuk a saját sikereinket.

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

A boldogság az ember legfontosabb célja, ami már-már banális kijelentésnek hangzik. Pedig a boldogság hatékonnyá tesz az életben. Például a munkában. Ebben a pergő és szórakoztató előadásban Shawn Achor pszichológus amellett érvel, hogy valójában a boldogság növeli a produktivitást.

Ha még tornáztatnád a szürkeállományt, akkor kattints!