Bambusz mindenhol – az örökzöld ökotech alapanyag

A bambuszt mi magunk is csípjük. Gyönyörű mintázat, szerteágazó felhasználhatóság és masszivitás jellemzi, így a tech világban is előszeretettel használják. Íme, öt eszköz, amit bambuszba rejtettek.

1. Bambuszbook

Bár nem mai darabok, az ASUS bambuszborítású notebook szériája igazán gyönyörűre sikeredett. A világos, nyers és a sötétebb exkluzív burkolat alatt korrekt hardver lapul, de sokszor elő fog fordulni, hogy a tulaj kikapcsolt állapotban simogatja a burkolatot munka helyett. Kifejezetten sajnáljuk, hogy a tajvani cég felhagyott ezzel a szériával, bár most is van miben gyönyörködni notebook fronton, hiszen egyre-másra érkeznek a kecses Ultrabookok.

2. Almatok

Elnézést, de ez esetben el kell lőnünk egy penetráns faviccet: Reméljük, az Alma nem esik messze a fájától! Ugyanis ebben az esetben bizony komoly sérüléseket szenvedne a MacBook Pro, mivel a Silva bambusz tokja hivatott megvédeni a notebookot a külső behatásoktól. A kézzel készült, minimalista tok természetesen párnázott belül, nehogy az értékes motyónak baja essen, amíg a kezünkben lóbáljuk.

3. Fafüles

A bambusz nem csak a dizájnra, de a hangzásra is jótékony hatással van, így az amúgy meglepően kellemes árcédulájú Dj Bamboo zajszűrő fejhallgató nem csak szép, de jól is szól. Természetesen, ha már a füles doboza környezettudatos anyagból készült, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy bármiféle mérgező anyagot tartalmazzon az elektronika, vagy a vezetékek.

4. FaPad

Az Apple táblagépe sem maradhat ki a jóból. A Vers speciális két darabból álló szupervékony iPad tokja az egyszerű, sallangmentes dizájn mellett tökéletes védelmet biztosít a féltett ketyerének. Természetesen az iPhone, sőt iPod tulajoknak sem kell szomorkodniuk, hogy esetleg nekik nem jut a gyönyörű fa burkolatból, mivel a Vers rájuk is gondolt.

5. Bambuszbevitel

Az iZen egy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikáló billentyűzet, ami méreténél fogva elsősorban táblagépek, azon belül is főként az iPad mellé ajánl a gyártó, ám köszönhetően a szabványos vezetéknélküli technológiának, szinte bármilyen eszközzel használhatjuk. A 92%-ban újrahasznosítható anyagból készült billentyűzet elengedhetetlen kiegészítője az amúgy is bambusztokba bújtatott iPadnek.

Van ott még, ahonnan ez jött! Nézz körül sorozatunkban!

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon