Bővíts tárhelyet az MacBook Airedben

Ha már eleged van abból, hogy sehogy sem férsz el a MacBook Aired SSD-jén, itt egy remek kis csomag, amivel két legyet üthetsz egy csapásra.

Az Other World Computing jó néhány okos megoldást kínál Mac tulajoknak. Az egyik legérdekesebb a Mercury Aura Pro csomag, ami egy villámgyors és nagy kapacitású mozgó alkatrész nélküli meghajtót és egy pengevékony, a gép dizájnjához illeszkedő tokot rejt a régi SSD-nek, hogy egy stílusos külső, USB 3.0-ás pendrive-ot faraghass a kicserélt alkatrészből.

Így egyszerre növelheted meg a gép belső tárhelyét és kapsz egy gyors külső SSD-t is az adatok cipelésére, ráadásul a pakk még a szerszámokat és a szerelési útmutatót is magában foglalja, így biztosan nem lesz gond a procedúrával.

Még több tipp, hogy megkönnyítsd az életed, a Player tech rovatában!

Ha eddig azt hitted, hogy az edzőteremben nem fér meg a csúcstechnika, akkor ideje átgondolni a dolgot. Lesz itt karbon szobabringa, tévés futópad és kárpitozott padnak álcázott kondigép.

1. Az ötlet

Mi lenne, ha nem rondítaná el az otthonunkat egy ilyen furcsa vasszörny, nagy fekete fém súlyokkal, amit egész nap kerülgetnünk kell, kivéve akkor amikor szükség van rá. A Life Fitness Otto-Bench elsőre ártatlan padnak tűnik, egészen addig, míg a fentebb ecsetelt vasszörnyet (fekvenyomó pad) ki nem hajtogatjuk belőle, mint egy Transformers robotot. Ha végső formájában gyártásba kerül egy kis módosításként mi a szövetborítást valami kevésbé nedvszívó szövetre cserélnénk.

2. Multimédiapad

Akarom mondani multimédiás futópad. A Run Personal Visioweb egy 19 colos érintőképernyővel felszerelt csúcs futópad. A kijelző természetesen minden egyes elégetett kalóriáról tájékoztat, de mindezek felett képes a webes és egyéb audio- és videotartalmak lejátszására is, de ha bedokkoljuk iPodunkat a saját zenéinkre is kocoghatunk, akár 18 km/h-ás sebességgel.

3. Karbonkerék

A Ciclotte azon túl, hogy egy gyönyörű tárgy, még funkcionalitása is van, mint szobabicikli, bár ez a szó kevéssé illik rá, így talán a nappalik rögzített csúcsversenygépe lenne a megfelelő elnevezés. A minimalista forma nem szab gátat a hatékonyságnak, hiszen a Ciclotte tökéletesen testreszabható, az exkluzív anyagok (karbon minden mennyiségben) és az egyedi dizájn pedig igazolja a vaskos árcédulát.

4. A tánctanár

A Motivatrix Workout Master elsőre az igen népszerű Dance Dance Revolution játék csúcskiadásának tűnik, hiszen az elv hasonló, csak épp itt kicsit komolyabban veszik a zsírégetést, mint Schobert Norbi az Update programot. A rengeteg érzékelő és a hatalmas érintőkijelző mind azt szolgálja, hogy a dübörgő hangszórók előtt a lehető legszórakoztatóbban adjuk le a felesleget.

5. A kézenfekvő

A végére hagytuk azt, ami egyértelműen technológia, mindenképpen fitnesz és a legegyszerűbb megoldás. Ha birtokunkban van a Nintendo jelenlegi (ha úgy tetszik kurrens) konzolja, akkor nincs más dolgunk, mint beszerezni a Wii Fitness csomagot, ami egy speciális padlóérzékelőből és magából a szoftverből áll. Ez első hallásra kevésnek hangzik, de aki kipróbálja egy komolyabb fokozaton a cuccot, készítsen egy vödröt, mert biztosan ki kell majd csavarni a ruhát, persze csak ha felocsúdtunk az ájulás után.

Még több ketyere a Player élettér rovatában!

Igen, mi is tudjuk, hogy elméletileg nem csak eme két rendszer közül választhatunk, ha új telefont nézünk magunknak, közben meg de...

Kezdjük akkor a többiekkel. Egyrészt nemrégiben írtunk egy rövid, szubjektív mobil operációs rendszer körképet, másrészt a mai cikkben konkrét kérdéseket teszünk fel, amit ha megválaszolsz magadnak, akkor jó eséllyel szeretni fogod új, szuperokos telefonodat. Tehát zavarjuk le a többieket. BlackBerry-t akkor vegyél, ha nem érdekelnek az applikációk, a csillogó, animált főmenü és ikonok és ha a világ egyik legjobb mobil QWERTY billentyűzetére van szükséged a havi 2000 SMS megírásához. Badát ne vegyél, mert gyakorlatilag nincs. A Windows Phone-al meg az a baj, hogy idén ősszel érkezik a Windows 8, mind PC-kre, mind pedig telefonokra és egyelőre egyre inkább úgy néz ki, hogy a jelenlegi WP 7 tulajok elfelejthetik a Microsoft majdani friss rendszerét az új hardverkövetelmények miatt. Marad tehát az Android és az iPhone, akik úgyis a legnagyobb játékosok ebben a bizniszben.

Félsz az okostelefonoktól?

Ez a kérdés leginkább a még úgynevezett fícsörfónokat használókra vonatkozik (tudod felül bélyegnagyságú kijelző, alatta tizenegynéhány gomb), akik még kissé idegenkednek a fizikai gombok nélküli kijelzőtapicskolástól. Ha te is ezek közé tartozol, akkor az Apple rendszere a neked való. Megveszed, kibontod és működni fog. Nem kell turkálnod az almenük menüjében a szinkronizációs és egyéb beállításokért, mint a zöld robotos rendszernél, hiszen az iOS egyszerű, nem ijesztget, nem lesznek hibaüzenetek és még trendi is.

A Google rendszerén élsz?

A Gmail a levelezőrendszered? Netán a Google Calendar nélkül még azt sem tudod mikor kell levegőt venni? Online, vagy akár offline szerkeszted a dokumentumaidat a Google Drive-ban? Akkor az Androidot imádni fogod, hiszen csípőből kezeli a fenti és gyakorlatilag a Google összes szolgáltatását, amivel már az első bekapcsolásnál szembesülni fogsz, hiszen Google account nélkül nem sokat ér az Android. Természetesen nem lehetetlen iPhone-nal sem a Google élet, de tény, hogy az Android mindezt kis turkálás után azonnal, csípőből és főleg jól tudja.

Macet használsz?

Akkor szintén eldőlt a mobil oprendszered sorsa, amin gondolom nem fogsz meglepődni, hogy az iOS. Egész egyszerűen a komplett Apple ökoszisztéma remekül, egyszerűen és intuitívan működik, így ha már van egy, vagy több almás cuccod, akkor szinte értelemszerű a dolog. Androiddal sem lehetetlen, sőt még csak nem is olyan vészes a Mackel való szinkronizálás és kommunikáció, de az iPhone az igazi.

Kell a full billentyűzet?

Ha rengeteg üzenetet küldesz a telefonodról és ehhez nem szeretnél lemondani a teljes QWERTY gombsorról, akkor csak és kizárólag Android telefonod lehet. Persze vannak már teljesen jól használható külső (általában Bluetooth kapcsolatot használó) billentyűzetek és a virtuális gombsor is sokat fejlődött az évek alatt, de valódi nyomogatható, kattogó gombokat bizony csak Android lészüléken fogsz találni.

Appfanatikus vagy?

Ha mindig minden friss játékot, szoftvert ki akarsz próbálni és nem szeretnél azzal szembesülni, hogy készüléked egyszer csak közli, hogy kevés a memória, vagy épp veszettül szaggat a legújabb Angry Birds, akkor megint csak az iPhone jöhet szóba. A létezhetetelenül sok app közül csak győzd kiválogatni (vagy ne, ha épp nagyon ráérsz) az értelmesebb szoftvereket és egész biztosan nem fog akadni az iBeer letöltés után a készülékeden.

A méret a lényeg?

Ha órástévét szeretnél a zsebedbe, akkor viszont csak és kizárólag Androidos, azon belül is általában csúcskategóriás készülék jöhet szóba. A zöld oprendszernél nem ritka az 5 col fölötti képernyőméret, ami egy kézzel már-már használhatatlan, de tény, hogy például filmet nézni, vagy játszani tökéletes. Bár sokan jósolják, hogy a következő és immár remélhetőleg nem csak vérfrissített Apple telefon nagyobb kijelzőt kap, egész biztos, hogy a kaliforniai cég nem akar belépni az öt és fél colos tepsik világába, így a nagyképűség jóideig az Android privilégiuma marad.

Hat egyszerű kérdés, melyekből eldöntheted, hogy mi a fontossági sorrend az új okostelefonodnál és reméljük, hogy sikerült kissé megkönnyíteni a dolgodat az elkövetkezendő pár évre.

(forrás: heresthething)

Még több okostelefon és applikáció a Player tech rovatában!