Csúcsjátékok távirányítóval

A távirányítós játékok azok, amikért egy rendes technokrata családapa is őszintén képes rajongani. Ez az öt cucc biztosan megbizsergeti a bankkártyádat.

1. A mikro F1

Ez az apró Forma 1-es verda sokkal jobban hasonlít az igazira, mint az elsőre hinnénk. Az RS5 karbon vázában csúcsrajáratott, spéci motor pörög és természetesen egy minden porcikájában állítható futóműn gördül ez az apró technikai műremek. Ja! És baromi jól néz ki!

2. Vizivadász

Szintén egy ízig-vérig felnőtt játék, a Kyosho JETSTREAM 888 VE, amit a közel 500 eurós árcédula is igazol, amire még kb. ugyanennyit eltapsolhatunk, ha egy-két extrát is szeretnénk. A majdnem egy méteres szörnyeteg egyrészt piszok gyors, másrészt pont olyan gyönyörű vízpermet kergeti a jószágot, mint az igazi sportcsónakokat.

3. Vad és nagy

Na itt már azért elgurult a gyógyszer, de személy szerint ez a kedvencem. A fordított pszichológiából kiindulva miért ne lehetne megcsinálni egy ikonikus RC modellautó életnagyságú mását? Ami első pillantásra egy tuningolt Wyllis Jeepnek tűnik az gyakorlatilag egy teljes egészében kézzel készült óriási távirányítós autó, ahol voltak annyira pofátlanok a The Bug Box tuningcég mérnökei, hogy még a távirányítót is méretarányosan felnagyították.

4. Kétéltű golyó

A Sphero egy okostelefonnal irányítható kétéltű gömb, ami jól érzi magát földön és vízen egyaránt. A Sphero visszafelé is működik, esetünkben ha van  iOS, vagy Android alapú okostelefonunk, azt vezérelhetjük is a Spheroval. Ehhez több speciális, kifejezetten a mozgásérzékelővel ellátott gömbre szabott játékban tehetjük meg.

5. A robotmadár

A Festo cég már elkápráztatott minket lebegő, távirányítású robotjaikkal, de mostanra szintet léptek és lemodellezték a természetet. A pillekönnyű testben dolgozó motor ugyanúgy hajtja meg a robotmadár szárnyait, mint hús-vér testvéreinél az izmok. A legnehezebb feladat a szárnyak megalkotása volt, de a vég mérnökei megoldották a dolgot, így a furcsa madár képes önmagától felszállni és landolni is.

Ha tetszett nézd meg a sorozat régebbi cikkeit is!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon