Gyönyörű ébresztő – doubleTwist Alarm

Van abban valami csodálatos, amikor egy fejlesztő már-már beteges részletességgel alkot valami hasznosat és lélegzetelállítót. A doubleTwist ébresztő app különleges.

A zsenit és az őrültet csak egy hajszál választja el, de az biztos, hogy az Android platfromra elérhető  doubleTwist Alarm ébresztő app fejlesztői minimum fanatikusok, ha a dizájnról van szó. Az applikáció már-már beteges részletességgel készült, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Az analóg óra részletei, fogaskerekei gyönyörűek, míg a digitális számlap (a modern retro jegyében, bár ez elsőre paradoxonnak tűnik) egyszerű minimalizmusa vonzza a szemet. A fejlesztők rengeteget tanultak saját Androidos zenelejátszójuk a doubleTwist Player visszajelzéseiből, ahol olyanokat kutattak, mint a különböző kijelzők jellemzői, a színhelyesség, a kontraszt, a szürkék és egyéb színek megjelenítése, csak azért, hogy egy egyszerű ébresztőóra tökéletesen legyen.

Természetesen ez kompromisszumokkal jár, ami annyit tesz, hogy nem minden készüléken fog tökéletesen mutatni a doubleTwist Alarm, viszont amin igen, az finoman szólva üt. Érdekes, hogy a fejlesztők egyelőre messze elkerülik az iOS platformot, pedig ott mindössze két-három kijelzőre kellene optimalizálni gyönyörű ébresztőórájukat, bár számomra szimpatikusabb, hogy nem a könnyebb utat választották. Természetesen azért egy teljes értékű, sőt, extra szolgáltatásokkal is bíró ébresztő applikácót kapunk a 465 forintunkért. A  doubleTwist Alarm együttműködik a Player zenelejátszóval, így bármelyik zenénkre ébredhetünk, amit a telefonon tároltunk, ráadásul az alvási ciklusokat is figyelembe veszi, így megmondja mikor feküdjünk le  és mikor keljünk, hogy a lehető legfrissebben ébredjünk. Zseniális dizájn, korrekt funkciók, ez a  doubleTwist Alarm.

Még több applikáció a Player tech rovatában!

Mára a Google levelezőrendszere gyakorlatilag átvette az uralmat az asztali email kliensek felett nemcsak az otthoni, de a céges felhasználók között is. Kisebb-nagyobb „trükkökkel” és okos beállításokkal még profibb fiókunk lehet.

Új email címre bármikor szükségünk lehet, például ha épp új melóhelyre kerülünk és ott csak céges címet használhatunk. Ilyenkor vagy letöltünk magunknak mondjuk egy ingyenes asztali (ne!) klienst, vagy megmondjuk a privát (vagyis amit eddig már használtunk) Gmail fiókunknak, hogy ezt a címet is kezelje.

Beállítás

Alapvetően nem bonyolult a dolog. Amire szükségünk lesz az egy aktív Gmail fiók és az új, kapott emailcímhez tartozó webmail felület és az utóbbihoz tartozó bejelentkezési adatok. Az új címhez tartozó fiókra azért van szükség, mivel a Gmailnek a beállítások végén be kell bizonyítanunk, hogy az új mailcím a mi tulajdonunk. Ha ezekkel az infókkal előkészültünk, akkor nincs más dolgunk, mint a Beállítások menüpontban a Fiókok és importálás fülre majd a További saját e-mail cím hozzáadása linken kezdődik a móka. Nem kell megijedni, hiszen az eddig leírtak még kávézgatás közben is megléphetőek maximum 40 másodperc alatt, úgyhogy ez a való életben sokkal gyorsabb.

Miután rákattintottál a További saját e-mail cím hozzáadása linkre felugrik egy furcsa sárgás új ablak, ahol megadhatod, hogy milyen néven szeretnél megjelenni az épp felvivendő email cím küldésekor. A következő rubrika maga a cím, amit hozzá szeretnél adni, majd megadhatod, hogy milyen módon kezelje az új címet a jelenlegi Gmail fiókod. Mivel most azt szeretnéd, hogy a saját privát Gmail fiókodból is küldhess bármikor (esetünkben) céges emailt, így pipáld ki a Kezelés aliasként opciót, hogy a levelek elküldése előtt kiválaszthasd, hogy melyik címről küldenéd a mailt. Ezután kétszer mehet a Következő lépés (a második lehetőségnél maradhat az első opció, nekünk az kell), majd mehet a Hitelesítés küldése. Most szusszanj egyet és eközben lépj be az új munkahelyedtől megkapott webmail felületen a megfelelő adatokkal és a Gmail csapatától kapott levélben kattints az ott megadott hosszú linkre és már készen is vagy az új mailcímeddel. Ráadsul a Gmai van annyira intelligens, hogy ha ezentúl a céges címedre kapsz levelet, akkor alapból azt állítja be válaszcímként is, amit természetesen bármikor átállíthatsz, ha a kedved úgy tartja.

Még több hasznos infó a Player tech rovatában!

Az elmúlt héten is akadt pár érdekes eszköz Szelektor rovatunkban, íme az öt legjobb a hét elejére.

1. Samsung Galaxy Beam

A projektoros telefon nem újdonság, azonban ez a koreai gyártó vérfrissített kivetítős okostelefonja. A Galaxy Beam kicsit fogyott kívül, de fejlődött belül, így az új kivetítővel akár 50 colos minimozit is varázsolhatunk magunknak. Persze azért nem vált ki egy igazi házimozit, de mindenképp sokkal menőbb, mint 4 colon bohóckodni a mobilokkal.

2. GameDock

Hogyhogy nincs egy olyan dokkoló i cuccokhoz, amit a TV-re kötve játékkonzolt varázsol a telefonból, tabletből? De van! Bár a GameDock egyelőre még csak prototípus, hamarosan gyártani fogják, így a két USB csatlakozó segítségével bármilyen régi kontrollert ráköthetünk a dokkolóra, hogy a rengeteg kétszemélyes játékot immár nagyképernyőn toljuk.

3. Spy Hawk

Épp tegnap szedtük össze a legtutibb távirányítású játékokat, amely felsorolásból hiányzik a Spy Hawk, hiszen ez inkább egy repülő kamera, mint egy RC repülő. Természetesen azért elég jól repül, de a lényeg, hogy az áramvonalas géptestben egy 5 megapixeles kamera van, ami képes élőképet közvetíteni az akár 600 méteres távolságban ragadt kontroller kijelzőjére.

4. Google Nexus 7

A Google Nexus 7 táblagép felkavarta az Androidos tabletek állóvizét. A 200 dolláros ár meglepően korrekt hardvert takar, hiszen az NVIDIA Tergra 3-as platform csípőből elboldogul a FullHD videók lejátszásával is.

5. V-Moda Vamp

A V-Moda elég régi motoros a fej-, fülhallgatók világában, ám most valami egészen különlegeset alkottak. A Vamp gyakorlatilag egy igencsak meghízott iPhone tok, ami egyszerre egy külső akku és egy igen komoly fejhallgató erősítő fémházba bújtatott kombinációja. A kiemelkedő hangminőség és a profi dizájn mellett a klasszikus tekerős hangerőszabályzó igazán kedves utalás a régi szép időkre.

Még több ketyere a Player tech rovatában!