Három hírolvasó alkalmazás, hogy mindig képben legyél

A telefonok egyre jobb képernyői már bőven megadják az olvasás élményét, ezért megjelentek a pro hírolvasó alkalmazások is. Az új megközelítésű hírolvasók már egész jó felületet kínálnak ahhoz, hogy ne egy puritán, lecsupaszított szöveget olvassunk, hanem élmény legyen a hírfogyasztás; képekkel, frankó lapozófelületekkel emelik az élményt.

Vannak olyan megoldások amelyekben összegyűjtve megkapjuk a népszerű oldalakat egy csokorban és nekünk csak ki kell választanunk, hogy melyiket akarjuk rendszeresen olvasni, nem kell levadásznunk az RSS címeket és betölteni. Ezek általában kategóriák mentén összegyűjtött oldalakat jelentenek, választhatunk tehát hogy milyen híroldalról, életmód oldalakról vagy épp tech siteokról szeretnénk megkapni a híreket. Természetesen minden oldalt és cikket mobilra optimalizált kinézettel kapunk meg hogy kényelmes és élvezetes legyen híreket olvasni a telefonon, és szinte mindet megtoldották a közösségi megosztásokkal is, hogy a híreket azonnal tovább tudjuk küldeni az ismerősöknek. Íme 2 ingyenes és egy fizetős app, hogy mindig képben legyél a legújabb hírekkel.

Pulse

Imádom azokat az appokat, amiket letöltesz és mennek is, nem kell configolni, csak ha akarod. A Pulse pont ilyen, letöltöttem és amint megnyitottam valahogy érezte a program, hogy tech híreket dobjon elém. Alapból be vannak tehát állítva a populáris oldalak, de nem kell aggódni, ha valami nem tetszik alul egy nagyon egyszerű, lapozható felületeten végignézhetjük milyen oldalak vannak a rendszerben és egyszerűen hozzá is adhatjuk a kívánt siteot. A források egymás alatt, az egyes oldalakon a hírek pedig egymás mellett láthatók. A Pulsenak iPhone, iPad, Android és Windows Phone verziója is van.

Flipboard

A Flipboard a kedvencem, ezt használom hírolvasásra. Ugyanazt tudja, mint bármely hírolvasó, azonban kitaláltak egy lapozást, ami annyira eyecandy - szinte olyan mintha egy valódi újságot lapozgatnánk - hogy már csak ezért is ezt használom. Persze a cikkek is szépen jelennek meg és olvashatóak, itt sem kell elsőre semmit beállítani, jönnek a hírek, de egyénileg is hozzá lehet adni a feedeket. Be lehet fűzni Facebook és Twitter feedeket is, ha ezekről az oldalakról szeretnénk híreket kapni. A Flipboardnak jelenleg iPhone, iPad és Android verziója van

Reeder

A Reeder a klasszikusabb hírolvasók közé tartozik, sajnos ez nekem nem jött be, már csak azért sem mert fizetős, meg azért, mert az ilyen fajta hírolvasókkal az a baj, hogy kijelzik mennyi hírt nem olvastál el. Mivel kb. 30-40 oldalt olvasok, ezért bőven előfordul hogy kimaradnak cikkek, hiszen lehetlenség minden tartalmat feldolgozni. Ekkor válnak frusztrálóvá a pici számlálók az olvasatlan hírek mellett. A fenti appok nem szólnak ha valamit nem olvastam el és ez megnyugtat, nincs az az érzésem, hogy lemaradtam valamiről. A Reeder emellett persze jól ki van találva és nagyon szép is. Egyelőre iPhone, iPad és Mac verziója van.

Még több applikáció mobil eszközökre a Playeren!

 

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon