Hasznos kis kiegészítők főleg Chrome-hoz

Titokfejtő Gmailhez? Szép kirakat egy új fülhöz? Vagy épp bizgerálnád a robotot? Akkor mindenképp kukkants be.

1. Mert szép

Minimális funkció (ám az elég hasznos), maximális letisztultság, ez a Currently. Nem csinál mást, minthogy amikor új böngészőfület nyitsz, akkor az üres lap helyett egy egyszerű (kicsit a Windows 8 stílusára hajazó) minimalista felület köszönt majd, ahol az időt és az aktuális hőmérsékletet, illetve némi előrejelzést láthatsz, amíg az aktuális webcímet be nem írod a címsávba. Szép, egyszerű, hasznos.

2. Gmail súgó

A Google levelesládája rengeteg remek szolgáltatással bír, melyek legtöbbjéhez tartozik egy nem túl bonyolult billentyűkombináció is, ami igencsak meg tudja gyorsítani a munkát. De ki tudja fejben tartani a rengeteg billentyűkombót? És ha tudja is, ki az aki akarja? Mármint tartani. Fejben. Mindegy. Szóval a Shortcuts for Gmail pont ezt teszi, mármint hogy észben, pontosabban a kis bináris memóriájában tárolja a dolgokat és szépen egy kis felugró ablakban tájékoztat, arról, hogy milyen kombinációval hozhatod elő az adott funkciót a klaviatúrán. Két dolog azonban mindenképp kel előzetesként ahhoz, hogy működjön. Egyrészt angol nyelvűre kell állítanod a Gmail fiókod, másrészt engedélyezned kell a billentyűkombinációk használatát, innentől a kis app már teszi is a dolgát.

3. Android turkáló

A Motorolánál nagyon szerettük a Moto Phone Portal alkalmazást, aminek segítségével, ha telefonod és a pécéd egy wifi hálózaton tartózkodik, akkor bármilyen böngészőből, egyszerűen beléphetsz a telefon agyába és a számítógép klaviatúrája és egere (esetleg toucpadje) segítségével fájlokat másolhatsz, fotókat rendezhetsz, ami sokkal könnyebb így, mint a teló kijelzőjét tapicskolva. Zseniális ötlet és most már bármilyen (nem csak Motorola) telefonnal megoldható ez, hála az ingyenes AirDroid alkalmazásnak. Leszeded a telóra, feltelepíted és indulás után megkapod azt a böngésző címet, aminek begépelésével megnyílik az Android nirvána a PC-den, notidon.

Van ott még App, ahonnan ez jött!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon