High-tech eszközök kedvenceknek

Egy technokrata állattartó tudja mi kell a kedvencének. Legyen az GPS vevővel egybeépített nyakörv, vagy programozható etető, itt megtalálod amit keresel.

1. Időzített flamó

Ha mindig a jószág előtt hagyod az ételt, akkor egyrészt egy hatékony motiváló eszközzel kevesebb (kajával igen jól lehet tanítani), másrészt majdnem biztosan dagadt lesz a kis szőrös, vagy épp szőrtelen. A Jamproof programozható etető pont erre a problematikára nyújt megoldást, mivel csak akkor és annyi ételt ad kedvencednek, amennyi szükséges.

2. Gigantikus mókuskerék

Ha van otthon futópad, akkor aránylag könnyen megoldhatjuk a kissé elhízott eb trenírozását, de ha nincs ilyen szerencsénk akkor a TreadWheelt neked találták ki. A csivavától a berni pásztorig terjedő méretekben kapható eszköz mostantól megóv a szakadó esőben való cammogástól és a mérhetetlen mennyiségű sár eltávolításától is.

3. Lézerpréda

A Frolicat Bolt alapvetően a macskák szórakoztatására hivatott, hiszen ki ne használta volna már azokat az ősrégi lézeres kulcstartókat némi macskaőrjítésre. Na kb. ugyanezt tudja a Frolicat Bolt is hiszen a lézert a játék mozgatható feje folyamatosan ráncigálja, hogy hazaérve egy boldog, kifáradt és elégedett macsek fogadjon a melóból hazatérve.

4. Nyomkövető

Amennyiben szeretnéd tudni, hogy merre kószál a vándor jószág, úgy a Tagg Pet Tracker nélkül egy lépést se tegyél. Pontosabban inkább kutyád, macskád, egered, vagy teknősöd az aki ne mászkáljon eme eszköz nélkül. A Tagg Pet Tracker nemcsak egy GPS vevőt rejt magában, de arra is képes, hogy virtuális kerítést húzzunk mondjuk az eb köré és amennyiben drága kutyánk mindenképp meglátogatná a két utcával arrébb zajló kerti sütögetés helyszínét és átlépi a határt, a mi kis nyomkövetőnk azonnal üzenetet küld, hogy meglógás tényállása forog fent. A Tagg Pet Trackert a nyakörvre pattinthatod és nem árt neki hó, eső vagy sár, ráadásul a kapcsolódó webes szolgáltatással bármikor megnézheted hol jár a kis kedvenc.

5. Mobildoki

A Fujitsu nyakörvre rögzíthető érzékelője ugyan nem mondja meg merre szökik a jószág, de cserébe egy felhőalapú szolgáltatással összekötve folyamatosan figyeli az állat életjeleit, aktivitását, sőt a külső hőmérsékletet is, ami bizony egy ilyen forró napon életmentő lehet. Az adatokat elküldi a kutya/macska saját felhő tárhelyére, amit ezután leolvashatunk akár egy Android applikáció segítségével is.

Rengeteg ketyere egy ötlet köré csoportosulva. Ez a Radar sorozat!

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

Olyan világban élünk, mely algoritmusokra épül és amit egyre inkább ezek az algoritmusok, szoftverek irányítanak. Ebben a lenyűgöző TEDGlobal beszédben Kevin Slavin megmutatja, mennyire meghatározóak ezek a komplex számítógépes programok: a kémkedési taktikák, mozifilm forgatókönyvek és hogy mit keresnek magyar fizikusok a Wall Streeten. Arra figyelmeztet, hogy olyan kódot írunk általuk, amit magunk sem értünk, s így ezek következményeit sem tudjuk ellenőrzésünk alatt tartani!

Még egy kis agytorna? Kattints!

Ha már eleged van abból, hogy sehogy sem férsz el a MacBook Aired SSD-jén, itt egy remek kis csomag, amivel két legyet üthetsz egy csapásra.

Az Other World Computing jó néhány okos megoldást kínál Mac tulajoknak. Az egyik legérdekesebb a Mercury Aura Pro csomag, ami egy villámgyors és nagy kapacitású mozgó alkatrész nélküli meghajtót és egy pengevékony, a gép dizájnjához illeszkedő tokot rejt a régi SSD-nek, hogy egy stílusos külső, USB 3.0-ás pendrive-ot faraghass a kicserélt alkatrészből.

Így egyszerre növelheted meg a gép belső tárhelyét és kapsz egy gyors külső SSD-t is az adatok cipelésére, ráadásul a pakk még a szerszámokat és a szerelési útmutatót is magában foglalja, így biztosan nem lesz gond a procedúrával.

Még több tipp, hogy megkönnyítsd az életed, a Player tech rovatában!