High-tech gyerekszoba

A technológia bizony a gyerekszobában sem jön rosszul. A megfelelő ketyeréknek helye van még a legkisebbek mellett is.

1. Netrádió

Egy WiFi rádió a friss apukák legjobb barátja. A friss apuka az elmúlt időszakban nem aludt túlzottan sokat épp ezért akkora táskák vannak a szeme alatt, amikbe egy kéthetes túra felszerelései is simán elférnek. A zene pedig megnyugtat és ez általában igaz a babákra is, a Tivoli Audio Networks pedig amellett, hogy gyönyörű még jól is szól és nem kell hozzá PC, hogy a több ezer netrádió műsorát halljuk. Na, nem trash metált, vagy dubstepet kell a kölöknek nyomni, hanem például a Birdsong webrádiót, ahol a nevéhez méltóan 0-24-ben megy a madárcsicsergés, ami zseniális, hiszen már-már hipnotikusan hat a gyerkőcökre, ami viszont jó hatással lesz az apa alvásmennyiségére.

2. Házi planetárium

Szintén a Home Entertainment kategória egyik csúcsa a Sega Homestar Extra planetárium, amivel a világegyetemet varázsolhatjuk fel a gyerekszoba plafonjára. A Sega gépe egyrészt színes, ami kifejezetten jót tesz a látványnak, ráadásul cserélhető a miniatürizált, kivetíthető égbolt, így a webrádióval kiegészítve, komoly éjszakai altatóprogramot szervezhetünk a kicsiknek, csak ne aludjunk el előbb, mint akit épp altatni szeretnénk.

3. Babamonitor

Nem feltétlenül etikus dolog a gyerek után kémkedni, de bizonyos korig nagyon hasznos tud lenni. Személy szerint nem szeretem túlzottan a kamerás babaőröket, bőven elég, ha halljuk a trónörököst a másik szobában. Ennél eggyel tovább megy a Sikker koncepciója, mely két különleges, digitális karkötőből áll, amelyekkel szülő és gyerek virtuálisan összekötheti egymást. A baba karján lévő érzékelő figyeli a testhőmérsékletet, a pulzusszámot és ha valamilyen változás áll be az ideális (alvó) állapothoz képest, akkor riasztja a másik karkötő tulajdonosát.

4. A bútor

Egészen elképesztő ötlet a Jekca építőkockákból összerakható gyerekbútora. Azon túl, hogy elképesztően jó móka apró műanyagtéglákból saját kezűleg összerakni a gyerekszoba bútorait, még a kreativitásunkat is kiélhetjük ezekkel a zseniális ötlettel. A széktől, az asztalokon át a tévéállványig mindent felépíthetünk magunknak, ráadásul, ha úgy tartja kedvünk, akár hetente átépíthetjük a szobát.

5. A dekoráció

Vagy beérjük a klasszikus fehér falakkal, esetleg választhatunk a milliónyi gyerekszobába szánt tapéta közül, de egy igazán jófej apuka felbérel egy hús-vér graffitist, hogy a lurkó szobáját feldíszítse. Stefan Vandegehuchte igazi ketyerefanatikusként pont így tett és az eredmény (pontosabban a folyamat, majd a végén az eredmény) ebben az inspiráló és kifejezetten vidám videóban tekinthető meg.

Sör behűtve, a csajod messze-távol, tévé felhangosítva. Indulhat az Eb! A júniusi fociünnep alatt összesen 30 mérkőzést izgulhatsz végig akár a mobilodon is. A kedvenc csapatunk vagy épp a csoportok állását ugyanis már kellemes kis applikációkon is nyomon követheted. Hol van már az az idő, amikor a kétoldalas újságmellékleteket ragasztottuk a szekrényajtóra és azon vezettük a meccsek eredményeit? Három applikáció, amivel rajta tarthatod az ujjad az Eb-történések ütőerén.

UEFA EURO 2012

Az UEFA hivatalos Eb applikációja elég jól eltalált alkalmazás lett, mely iOS és Android eszközökre egyaránt elérhető. Nagyon szép és jól használható felületen értesülhetsz a legfrissebb focihírekről és meccsek eredményeiről. Kiválaszthatod, hogy melyik a kedvenc csapatod, így ebből a szemszögből követheted az eseményeket, láthatod hogyan menetlenek a kedvenceid. Az appon belül csekkolhatod az Eb hivatalos híreit a Facebookon és egy kis emelt díjért exkluzív videó tartalmakhoz is hozzájuthatsz.

FOCI Eb 2012

A Sanománál nagyon figyeltek a részletekre. A FOCI Eb 2012 app már a helyszínekről, a stadionokról, a labdáról és minden egyes játékosról is ellát téged részletes információval. Az Eb történelmet egészen a kezdetekig, 1960-ig visszanézhetjük, amikor a francia Eb-n a Szovjetunió verte 2-1-re a döntőben Jugoszlávia csapatát és ezzel megnyerte a tornát. A legtöbb történelmi infót ebből az Android és Apple készülékeken egyaránt futó alkalmazásból tudhatod meg, miközben a legfrissebb híreket is elolvashatod, magyarul.

Carlsberg EURO 2012

Az Eb hivatalos sörös támogatója a Carlsberg is kijött egy applikációval egyaránt iOS és Android eszközökre, ami fura, mert közel ugyanazt tudja, mint a hivatalos, néhány sörös promóció mellett. Elég lett volna a hivatalos alkalmazásba beépíteni az extrákat és nem lemásolni a meccsnaptárat meg a többit, de aki sör-szemen át szeretné követni a történéseket annak ez a legjobb megoldás. Megtalálható a meccsnaptár a statisztikák és a végeredmények is.

Old school megoldásunk is van, csak hogy a tollat és celluxot se hagyjuk porosodni, nézd meg, töltsd le ezt is! 

Szerda délután ötkor egy divatbemutatóval egybekötött sajtóeseményen debütált hivatalosan is a Samsung új zászlóshajója. Egy kis összefoglaló következik a későbbi Galaxy S III bemutató előtt.

A készülék az eddigi legjobb Samsung telefon, ezt el is kell hinnünk, így nem véletlen, hogy bekerült (ráadásul az első helyre) a legjobb Androidos telefonokról szóló ötös listánkba is. A cég új zászlóshajója, a Galaxy S III gyakorlatilag majdnem teljes egészében házon belül készül, hiszen még a masszív, 1,4GHz-en ketyegő, az elődnél jóval erősebb, ám annál kedvezőbb fogyasztású csúcsprocesszor is Samsung gyártmány. Kijelző tekintetében is a saját garázsukban keresgéltek, így akadtak rá a már-már notebook-szintű felbontást kínáló a közel öt colos kijelzőre, ami a kevéssé gyakorlatlan felhasználót bősz kapargatásra késztetheti, amennyiben matricának nézi (teljes joggal) a kijelző által biztosított képet.

A szintetikus tesztekben (tudjátok ez amolyan számháborúsdi, hogy kinek nagyobb a… számítási kapacitása) jelenleg minden mostani jelentkezőt gúnyos mosollyal pöccint le a Galaxy S III az Android telefonok képzelt, steampunk beütésű trónjáról és kihívó legyen a talpán, aki megingatja ezt a pozíciót. Ennek ellenére lesz aki puccsot követ majd el, sőt az is biztos, hogy nem fog olyan sokáig a székben trónolni az új hármas, mint elődei, de most, ebben az időpillanatban bizony Ő a király, aki hamarosan, a tegnapi divatbemutatós sajtótájékoztató után többed-, és természetesen klónozott magával a boltok polcaira is megérkezik.