Hight tech bidé – avagy PlayStation a WC-ben

Ki gondolta volna, hogy egy poénból olyan cikk születik, ahol a legenyhébb „versenyző” lesz az, ami képes SD kártyáról MP3-akat lejátszani.

Először viccnek gondoltam, hogy nézzünk körül Élettér rovatunkban a csúcstechnológiájú WC-k világában, de aztán magam is meglepődtem azon, amit találtam. Nyilván Japán az őshazája a toalett technek, de a világ szépen felzárkózott, hogy egy pillanatig se unatkozzunk abban a helyiségben, ahová még a király is egyedül jár.

1. Az MP3-as

A Roca cég Lumen Avant WC-je egyáltalán nem visszahúzódó típus, kivéve ha Darth Vader fürdőszobájában vagyunk, hiszen ott tökéletesen beleolvad a környezetbe. A fűthető ülőke alapfelszereltség, csakúgy, mint a mosás és szárítási funkció, de e legszebb az egészben, hogy a különálló LCD kijelzős vezérlő és egy SD kártya segítségével akár egy őserdő atmoszféráját is utánozhatjuk, hogy Roca a wellness WC-je tökéletes nyugalommal tehesse a dolgát.

2. Kettő az egyben

Piszoár és bidé egyben, ez a Ultimate Clean Toilet. Az obeliszk-szerű furcsa valami alapvetően piszoárként funkcionál, ám ha arra kerül a sor, akkor 180 fokos fordulatot vesz és lenyílik a rendes WC rész, mely ráadásul kellemes meleg levegővel kényezteti hátunkat. Ha pedig végeztünk, akkor erős UV sugárzással fertőtleníti a csészét, így a higiéniára sem lehet panasz.

3. Újrahasznosít

Nem kell megijedni, nem azt hasznosítja újra a Home Core mosdó, WC és fésülködő egysége. A mosdóból lefolyó vizet képes tárolni, hogy a már amúgy is használt vízzel öblítsük le a WC-ben a leöblítendőt. Természetesen mi dönthetjük el, hogy a mosogatóvíz van-e annyira tiszta még, hogy a WC öblítéshez újrahasznosítsuk, vagy menjen inkább egyenes a lefolyóba.

4. Játékterem

Na jó, ez már súrolja az elmebetegség határát, ráadásul egy publikus helyszínről van szó. Ez egy WC, ami előtt a padlóba kijelzőket építettek egy pár PlayStationnel egyetemben, csak hogy jól teljen a felesleges idő. Kicsit csaltunk, hiszen ez a Sony PS3 kiállítási helyszíne a Leipzig Games Convention kiállításon. Mindenesetre az ötlet, hogyismondjam, elgondolkodtató...

5. Ez már azért túlzás

Nem teljesen lehetetlen, hogy a Roto Rooter Pimped Out John nevű íróasztallal egybeépített WC-je csak reklámfogás. Annak viszont zseniális. Monitor és játékkonzol állvány, sörcsap (bár ez kissé bizarr), laptoptartó, telefon dokkoló és természetesen egy működő, már-már unalmasan klasszikus WC. Személy szerint a sörcsapot azért kihagynám és esetleg lehetne eggyel (na jó kettővel) nagyobb TV a mezei monitor helyett.

Ha ez tetszett nézz körül a rovatban!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon