Kelj frissen az iPhone-oddal!

Tudományos alapokon nyugvó ébresztő app a telefonodra, ha nem akarsz minden map gyűrötten kelni. Itt a Sleep Cycle!

Az alvásunk ciklusokra oszlik. Szám szerint négyre. Ebből három úgy nevezett Non-REM (Nem Rapid Eye Movement) fázis, míg egy sima REM fázis. Ha a nagyon tudományos maszlagot elhagyjuk, amit amúgy is megtaláltok ezen a linken, akkor a lényeg annyi, hogy ha az utolsó fázisban ébredünk, akkor vagyunk a legproduktívabbak egész nap. Az első három Non-REM fázisban, furcsamód az izmaink feszülnek, ám agyunk egyre inaktívabb, hogy szervezetünk kipihenje magát, a végső fázisban viszont elernyedünk, szemünket kivéve, ami (mint az elnevezésből is adódik) heves mozgásba kezd, agyunk pedig ébredeznik. Ebben a fázisban álmodunk, akár negyven percen keresztül és ha ekkor ébredünk, egész egyszerűen jó (de legalábbis jobb) napunk lesz. Az alvásfázis ébresztőknek komoly piaca van, egyben azonban megegyeznek, bitangdrágák. Az Axbo ébresztőórához volt is szerencsém sokáig és nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy működik. Nem tudom pontosan, hogy maga az eszköz mennyire jó és mennyi volt a pszichológiai része a dolognak, hogy elhittem, hogy jó, de azokban az időkben bizony érezhetően produktívabb voltam, mint előtte. Működött, amíg be nem krepált, de a maga 54 ezer forintos árával a mai napig nincs pótlása.

Az iPhone tulajok azonban egy dollárért (igen, jól olvastad, egy dodó) valami nagyon hasonlót kapnak. A Sleep Cycle applikáció, az iPhone, iPod, vagy iPad mozgásérzékelőjét használja, hogy az éjszakai mocorgásunk alapján belője melyik ciklusban vagyunk épp. Ehhez mindenképp az ágyunk sarkára, fejmagasságba kell helyeznünk a futó applikációval együtt telefonunkat, ami elsőre szkeptikussá tehet, de a több tízezer visszajelzés alapján a dolog működik. Pár nap alatt a Sleep Cycle megtanulja alvási habitusunkat, ami még pontosabbá teszi, hogy mikor ébresszen a beépített kellemes hangokkal, de (szerencsére) a szundi funkciót is ismeri. Egy dollárt mindenképp megér a próba, így ha esetleg kipróbáltátok, szóljatok a többieknek is, ha bejött a Sleep Cycle.

Úgy látszik ez egy ilyen nap. A Tron tánc után ismét egy könnyed, ám zseniális videóval sokkolunk Titeket. Ám itt nagy szükség lesz rátok! Daloltasd meg a kis varangyot!

Szóval, ez egy halálra rémisztett béka, akit ha kicsit (és remélhetőleg fájdalommentesen) megpiszkálnak egészen rémisztően hihetetlenül visít. A kis lény amúgy Dél-Amerikában honos, ám ez a felvétel Írországban készült, így joggal merülhet fel a kérdés hogy került oda? De ez igazából lényegtelen. Az sokkal érdekesebb, hogy honnan jut bárkinek is eszébe az, hogy a megfelelő billentyűk lenyomásával dalra fakaszthatod a kis szörnyet.

A teendők a következők:

1. Várd meg amíg teljesen letöltődik a videó
2. Nyomj egy play-t
3. És a választott dalok közül a megadott számbillentyűk segítségével játszd el magadnak, amelyik tetszik:

Imperial March (Star Wars): 6 6 6 8 56 8 56 3 3 3 2 56 8 56 8 56
Super Mario főcím: 333432 7 577 656 7532 435 646
Tetris zene: 4 765 678 865 567 765 4 6 88
Esküvői induló: 6 4 44 6 3 54 6 4 32 3 44 5 43 2344543 2344556
Superman főcím: 4 4744 2 4 7

A dolog kicsit trükkös, de megéri a fáradstágot! Az első hazai vonatkozású dal kottájáért a mérhetetlen megbecsülésünkön felül kitalálunk valami kisebb ajándékot, úgyhogy HAJRÁ!

Japánban minden más. Máshogy gondolkoznak, esznek, vezetnek és táncolnak. Például ez a Tron film ihlette produkció minimum lélegzetelállító.

Kissé beetetős a dolog, mert kb. 30 másodpercig nem történik semmi a videóban, de aztán! A zseniális világító dressz és az  alapötlet még azt is maximálisan képes felejtetni, hogy a koreográfián még lehetne mit csiszolni. Alig várom, hogy valamelyik vérprofi b-boy (és természetesen b-girl) csapat felfedezze magának ez a speciális világító, vezérelhető Tron kosztümöt.