Láthatatlan játék – The Unfinished Swan videó

Van az, amikor egy alapvetően jól ismert és szeretett konzoljáték tematikán mindössze egyet csavarnak, hogy valami teljesen új és zseniális dolog szülessen. Íme a The Unfinished Swan!

Egy a Dél-Karolinai Egyetemei projektből nőtte ki magát a valamikor idén, kizárólag PlayStation 3-ra megjelenő játék, ami a mászkálós, feladatmegoldós játékmenetet meglepő és igen hatásos vizualitással kombinálja. A The Unfinished Swan alapvetően egy klasszikus platform játék, ahol egy fiatal fiú bőrébe bújva, egy képzeletbeli világban barangolunk, akadályokon átugorva, feladatokat megoldva, hogy a vezetőnkül szegődött fehér hattyú elkalauzoljon minket a furcsa, monokróm világot megalkotó király palotájába.

A csavar a dologban az, hogy gyakorlatilag vakon kezdünk neki a dolognak és a PlayStation Move mozgásérzékelős kontrollerét (vagy a sima kontrollerrel, de azért a Move az igazi) használva dobálhatunk tintapacákat az előttünk tátongó ürességbe és az így kirajzolódó foltok mutatják meg azt az aprólékos és varázslatos világot, ahol a The Unfinished Swan játszódik. Nincs vér, pusztítás és háború, de vannak megoldandó logikai feladatok és ez a furcsa, elsőre üres, ám később annál gazdagabb világ, így tökéletes választás a játék egy komolyabb hétvégi, esőnapi családi gémeléshez.

A fejlesztők szerint, hamar bele lehet jönni a láthatatlan világ felderítésébe, de akiket beszippant (és jó sokan lesznek az biztos) a játék, a negyedik, ötödik pályán már akár csak a hallásukra támaszkodva is képesek lesznek haladni, ami a kitűnő vizualitást kiterjesztő zseniális atmoszférának köszönhető. A The Unfinished Swan egyelőre úgy tűnik, hogy az idei év legötletesebb PS Move-os játéka lesz, ami jót fog tenni a Sony Move kontrollereladásoknak is.

Még több játékinfó és bemutató a Playeren!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon