Lollipop Chainsaw: Mellek, zombik, láncfűrész

Nagycsöcsű, gimis cheerleader csaj egy rózsaszín stílfűrésszel zombikat irt rockzenére. Egyéb kérdés?

A Lollipop Chainsaw olyan játék, hogy ha elmeséled, miről szól, a haverod a sztratoszféráig húzza fel a szemöldökét. Mert ilyen game márpedig nincs, és ha van is, minek. Pedig ennél jobb casual szórakozás nem is igen jött az utóbbi hónapokban. A produktum annyira beteg, hogy arra szavak nincsenek, és annyira meglepő, hogy kb. 10 percenként elmorzsolsz egy könnycseppet a gyönyörűségtől.

Az alapsztori szerint Juliet 18. szülinapján járunk, a főhősnőről azt kell tudni, hogy cheerleader, hatalmas mellei vannak, tökéletes alakja, hosszú, szőke hajfürtjei, és mindig magánál hordja a szív alakban végződő, rózsaszín láncfűrészét, mert hát ugye sosem lehet tudni. Már az első percben elmondja, hogy szereti a szexet. Helyben vagyunk. Juliet halálosan szerelmes pasijába, a menő Nickbe, akivel éppen találkozóra indul, mikor hogy-hogy nem zombivá változik az egész sulija. A lány nem esik kétségbe, előkapja a céleszközt, majd aprítani kezdi átváltozott, agresszíven harapni vágyó sulitársait, tanárait, és az arra igényt tartó jelentkezőket, bármerre is jár. Hogy ne legyen annyira egyszerű a helyzet, Nick is megfertőződik, de Juliet még erre is tud megoldást, levágja barátja fejét, egy varázslattal bezárja valamilyen meghatározhatatlan kütyübe, ami életben tartja. Ha már így esett, hozzá is csapja az övéhez, hogy mindig ott himbálózzon a formás popsija környékén. Innentől brutális hentelés kezdődik.

Ha ennyiből még nem lenne teljesen világos, akkor szögezzük le, hogy a japán Grashopper csapat nem teljesen százas. Az alapötlet annyira idióta hack and slash játékot eredményez, amilyenre nagyon régen nem volt példa. Olyan, mintha a japánok megalkották volna a saját Kill Billjüket. Fröcsög a vér, de mellette repkednek a rózsaszín szívecskék, a csöcsös Juliet cheerleader mozdulatokkal vágja ketté a zombikat, szerezhetünk kombókat, fejlődhetünk, és nyilván nyalókákkal tölthetjük fel életerőnket, mert ahogy Juliet mondja: „szereti a nyalókát”. Hát nem egy tündér?

Hogy Nick se maradjon ki az akcióból, egy fejetlen zombi láttán azonnal képbe kerül, hiszen a Playmate-testű cica képes arra, hogy összehozza a gazdátlan testet barátja fejével. Ekkor egy kisebb minijáték kezdődik, a megfelelő gombok nyomogatásával kell előre jutnunk, hogy elérjünk a furcsa zombi-nem zombi kombóval egy bizonyos célhoz. Minijátékok tekintetében egyébként csillagos ötösre vizsgázik a játék, konkrétan vinnyogni fogunk az ötletektől, mi például a zombi-kosárlabdától raktuk le az agyunkat, innentől rendelkezzen vele a Grasshopper, nekünk már úgy sincs szükségünk rá.

Sajnos kivitelezésében egy átlagos hack and slash játékról beszélünk, a grafika erős közepes, és ahogyan az lenni szokott, a játék a vége felé már itt-ott monotonná válik a vérfürdő, viszont ettől a kisebb malőrtől eltekintve mégis emlékezetes darab marad a Lollipop Chainsaw. Ennyire szexi játékkal már évek óta nem találkoztál. Juliet minden pillanatban, minden kameraállásban, minden mozdulatában jól néz ki, az elejtett beszólásai pedig mind fülledtek, meg hát ugye maga a nyalóka-motívum is. Minden zombirajongónak, csöcsimádónak, japán fanatikusnak, casual gémernek erősen ajánlott darab.

Tudod, mik július hónap legjobban várt játékai? Ha nem, akkor olvass róluk a Playeren!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon