Luxus csocsóasztalok otthonra

Ezek azok a profi csocsóasztalok, amikkel egész biztosan nem fogunk találkozni kedvenc kocsmánkban. Van itt nemes fa, edzett üveg, dizájndíjas külső, unalom viszont nincs.

1. Álcacsocsó

Ha kicsi a lakás, de nem akarsz lemondani a csocsó adta örömökről, akkor neked találták ki a dohányzóasztalba rejtett mini verziót. Az Offside Football Coffee Table  jól mutat, mint asztal és az üveglap megvéd az esetleges szemgolyókárosodástól is. Mivel alapvetően kanapéról, vagy fotelből fognak az asztal tulajdonosai játszani, így nem lehet gond a csocsóasztalhoz képest (dohányzóasztalhoz viszont pont jó) alacsony felépítés.

Ár:   399 font
Itt veheted meg

2. A helytakarékos

Ha mégis teljes nyolckezes élményre vágyunk, de nem akarjuk kerülgetni üresjáratban a csocsóasztalt, akkor választhatunk az összecsukható verziók közül. Mi egy kifejezetten jó minőségű és patinás gyártó portékájára esett a választásunk. A BCE Wembley asztala (409 font) minőségi szórakoztatást ígér, ráadásul ha épp nincs ordenáré sörözéssel egybekötött csocsóparti nálunk, akkor állítva, a fal mellett jóval kevesebb helyet foglal.

Ár:   409 font
Itt veheted meg

3. Króm és üveg

A Teckell sosem a visszafogottságáról volt híres, így nem meglepő, hogy extravagáns, speciálsi edzett üveg és acél kombinációjú Cristallino asztaluk kicsit több, mint 11 ezer fontba fáj. Természetesen a forma ne ejthet csorbát a funkcionalitáson, így a legfinnyásabb csocsóbajnok is szívesen áll majd a krómozott bábuk fogantyúja mellé és ha valakinek kevés a lélegzetelállító minimalizmussal készült alap Cristallino asztal, az választhatja a mindössze 50 példányban készült, 24 karátos arannyal futtatott Gold verziót is.

Ár:   11 200 font 
Itt veheted meg

4. Művészien faragott

Ahogy egyre feljebb megyünk az árcédulákon, úgy mindenképp meg kell említenünk a letisztult stílusú Opus asztal az The Eleven Forty Company-tól. Annak is speciális Good versus Evil kiadása (20880 font), ahol a művészien faragott bábuk nem C. Ronaldót, Xavit, vagy Balotellit formázzák, hanem a világtörténelem és a mesék nagy jóit és gonoszait, így játszhat a Mikulás Ghandival egy csapatban az ördög és Hitler ellen. Heniál!

Ár:   20 880 font 
Itt veheted meg

5. A nagyon, nagyon, nagyon drága

Negyvenötezer font. Amit azért betűvel és nem számmal írtunk ki, mert így egy kicsit lassabban csepeg le és talán nagyobbat is üt az árcédula. Ennyiért megkapjuk a világ egyik legexkluzívabb csocsóasztalát, elefántcsont fehér játéktérrel, masszív fekete, futballstadionokat idéző házzal és LED-ekkel. Az 11 – The Beautiful Game Luxury Football Table beszédes neve mindent elárul, így a szemetgyönyörködtető már-már kortárs művészi alkotásnak is beillő asztalhoz állva biztosak lehetünk benne, hogy házigazdánk (amennyiben nem mi vagyunk a tulajok, mert akkor nekünk ez már egyértelmű) piszkosul el van eresztve.

Ár:   45 000 font 
Itt veheted meg

Még több csemege Radar sorozatunkban, a Playeren!

Nagycsöcsű, gimis cheerleader csaj egy rózsaszín stílfűrésszel zombikat irt rockzenére. Egyéb kérdés?

A Lollipop Chainsaw olyan játék, hogy ha elmeséled, miről szól, a haverod a sztratoszféráig húzza fel a szemöldökét. Mert ilyen game márpedig nincs, és ha van is, minek. Pedig ennél jobb casual szórakozás nem is igen jött az utóbbi hónapokban. A produktum annyira beteg, hogy arra szavak nincsenek, és annyira meglepő, hogy kb. 10 percenként elmorzsolsz egy könnycseppet a gyönyörűségtől.

Az alapsztori szerint Juliet 18. szülinapján járunk, a főhősnőről azt kell tudni, hogy cheerleader, hatalmas mellei vannak, tökéletes alakja, hosszú, szőke hajfürtjei, és mindig magánál hordja a szív alakban végződő, rózsaszín láncfűrészét, mert hát ugye sosem lehet tudni. Már az első percben elmondja, hogy szereti a szexet. Helyben vagyunk. Juliet halálosan szerelmes pasijába, a menő Nickbe, akivel éppen találkozóra indul, mikor hogy-hogy nem zombivá változik az egész sulija. A lány nem esik kétségbe, előkapja a céleszközt, majd aprítani kezdi átváltozott, agresszíven harapni vágyó sulitársait, tanárait, és az arra igényt tartó jelentkezőket, bármerre is jár. Hogy ne legyen annyira egyszerű a helyzet, Nick is megfertőződik, de Juliet még erre is tud megoldást, levágja barátja fejét, egy varázslattal bezárja valamilyen meghatározhatatlan kütyübe, ami életben tartja. Ha már így esett, hozzá is csapja az övéhez, hogy mindig ott himbálózzon a formás popsija környékén. Innentől brutális hentelés kezdődik.

Ha ennyiből még nem lenne teljesen világos, akkor szögezzük le, hogy a japán Grashopper csapat nem teljesen százas. Az alapötlet annyira idióta hack and slash játékot eredményez, amilyenre nagyon régen nem volt példa. Olyan, mintha a japánok megalkották volna a saját Kill Billjüket. Fröcsög a vér, de mellette repkednek a rózsaszín szívecskék, a csöcsös Juliet cheerleader mozdulatokkal vágja ketté a zombikat, szerezhetünk kombókat, fejlődhetünk, és nyilván nyalókákkal tölthetjük fel életerőnket, mert ahogy Juliet mondja: „szereti a nyalókát”. Hát nem egy tündér?

Hogy Nick se maradjon ki az akcióból, egy fejetlen zombi láttán azonnal képbe kerül, hiszen a Playmate-testű cica képes arra, hogy összehozza a gazdátlan testet barátja fejével. Ekkor egy kisebb minijáték kezdődik, a megfelelő gombok nyomogatásával kell előre jutnunk, hogy elérjünk a furcsa zombi-nem zombi kombóval egy bizonyos célhoz. Minijátékok tekintetében egyébként csillagos ötösre vizsgázik a játék, konkrétan vinnyogni fogunk az ötletektől, mi például a zombi-kosárlabdától raktuk le az agyunkat, innentől rendelkezzen vele a Grasshopper, nekünk már úgy sincs szükségünk rá.

Sajnos kivitelezésében egy átlagos hack and slash játékról beszélünk, a grafika erős közepes, és ahogyan az lenni szokott, a játék a vége felé már itt-ott monotonná válik a vérfürdő, viszont ettől a kisebb malőrtől eltekintve mégis emlékezetes darab marad a Lollipop Chainsaw. Ennyire szexi játékkal már évek óta nem találkoztál. Juliet minden pillanatban, minden kameraállásban, minden mozdulatában jól néz ki, az elejtett beszólásai pedig mind fülledtek, meg hát ugye maga a nyalóka-motívum is. Minden zombirajongónak, csöcsimádónak, japán fanatikusnak, casual gémernek erősen ajánlott darab.

[stamp_4] Tudod, mik július hónap legjobban várt játékai? Ha nem, akkor olvass róluk a Playeren!

Párolog az aszfalt, az agyvized csendben rotyog a monitor mögött és irigykedve bámulod az interaktív szökőkúton keresztülrohangáló gyerekeket. Ezt a kegyetlen kánikulát csak vízparton, vagy egy légkondival megtámogatott árnyékos szobában lehet kibírni. Aki az utóbbit választja és önkéntes száműzetését némi játékkal szeretné feldobni, annak van egy rossz hírünk; a július immár hagyományosan borzasztó gyenge játékfronton. Kemény menet volt, de sikerült összegereblyéznünk három produktumot, ami talán érdemes az újdonságokat keresők figyelmére.

NCAA Football 13

Megjelenés: 2012. július 10. – Platform: PS3/X360

A szezonális EA Sports játékok minden évben a legnagyobb lelki nyugalommal adják el a sport rajongóinak az előző évi program minimálisan kozmetikázott, aktualizált változatát. A cég NCAA Football sorozata nálunk alig ismert, ami nem is csoda, hiszen ezeket a játékokat a 2007-es (08-as számú) rész kivételével nem adták ki Európában. A főiskolás/egyetemi foci hatalmas népszerűségnek örvend Amerikában és az NFL is ebből a közegből szedi össze a későbbi sztárokat. Ez a világ a közvélekedés szerint kevésbé profitorientált és a nézőszám hajkurászása helyett inkább a játék szeretete dominál, ami persze javarészt blama. Igaz, a profi liga már a nagyhalak terepe, de míg ott a pénzért, itt izmos szerződésekért törik egymás szilánkokra kitömött vállú, bikanyakú fiatalok.

A 13-as évadban az EA Sports továbbfejlesztett passz-technikákat, 430-féle új elkapást és részletgazdagabb animációkat, szebb grafikát ígér, de a külsőségektől eltekintve ez még mindig az amerikai focit jól ismerő, a szabályrendszerrel és menedzseléssel teljesen tisztában lévő gémerek játéka. Már a tavalyi epizód is szép kis anyagi és tisztességes kritikai siker volt, így ezt joggal várhatjuk el az idei eresztéstől is. Figyelem! Az NCAA Football 13 európai megjelenéséről semmi hír, így a reménybeli játékosoknak be kell izzítaniuk egy tetszőleges tengerentúli online áruházat.

The Last Story

Megjelenés: 2012. július 10. – Platform: Nintendo Wii

Azok a Wii tulajdonosok, akik nem bújtak be nyakig határozatlan időre a Balaton vízszintje alá, júliusban egy nagyon jónak ígérkező jRPG-nek (japán RPG-nek) örülhetnek. A Hironobu Sakaguchi, számtalan Final Fantasy – köztük a feledhetetlen hetedik rész – vezető designere és producere nevével fémjelzett játék már megkapta az első dicsérő szavakat és júliusban végre mi is kezünkbe vehetjük. A legutóbbi Zeldát már a Wii hattyúdalaként fogadtuk keblünkre, de nagyon úgy tűnik, hogy a WiiU megjelenéséig még tartogattak néhány petárdát a grafikai teljesítménye miatt sokat szidott gépre.

A The Last Story-val kapcsolatos korai tesztek egyöntetűen dicsérik a program kiváló harcrendszerét és remek sztoriját, mely egy csapat kardforgató zsoldos egyik eldurvuló küldetését dolgozza fel. Lehet, hogy a Wii grafikai szempontból nem tartozik az élvonalba, de játékélmény tekintetében a legtöbb produktum erőlködés nélkül hozza a szokásos Nintendo-minőséget. Várjuk szeretettel!

Curiosity

Megjelenés: 2012. július – Platform: iOS

Végül egy igazi csemegét ajánlunk a figyelmedbe. A designer-zseni, Peter Molyneux, megannyi kritikai- és kasszasiker szülőatyja idén márciusban búcsút intett a Microsoft tulajdonú Lionhead Studiosnak és megalapította a 22Cans nevű céget, melynek neve onnan ered, hogy a céggel a Mester huszonkettő kísérleti játékot tervez piacra dobni. Ezek közül az első a Curiosity, vagyis a Kíváncsiság címet kapta. Bár a pontos megjelenési dátumot nem ismerjük, június elején a 22Cans közölte, hogy hat héten belül, azaz legkésőbb augusztus közepéig meg fog jelenni a mű. A játék a közismert infók szerint meglehetősen egyszerű; adott egy szoba, benne egy hatalmas fekete kockával, melynek egy titokzatos valamit rejt a belseje. A játékos feladata, hogy ezt a hatalmas tömböt a többi játékossal együtt lebontsa. Először csak egy kis kalapáccsal lehet kapargatni a kocka felszínét, de később sorra nyílnak meg hatásosabb eszközök is, amiket – most jön a csavar – valódi pénzért lehet megvásárolni. Egy meghatározott idő elteltével végül eladó státuszba lép a legbrutálisabb kalapács is, melynek egyetlen ütésével szétporlad a szikla és azonnal láthatóvá válik a rejtélyes dolog, amit persze csak az a játékos nézhet meg, aki a végső csapást mérte a tömbre. Most kapaszkodj a székedbe! Ez a gyémántfejű kalapács 50.000, azaz ötvenezer angol fontba, vagyis nagyjából 18.000.000 jó magyar pénzbe fog kerülni. Hogy pontosan mire lesz jó a 22Cans kísérlete, azt egyelőre nem tudjuk. A stúdió pénztárcájának pofátlan megtömésére biztosan. Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Még több játék a Playeren!