Fantasy csajok farsangra

Nyilván véletlenül sem arról van szó, hogy a galériában található hölgyek, hogyismondjam, cseppet sem visszahúzódó típusok, így a délutáni, irodai agyhalálban biztos felüdülést jelentenek.

A Comic Con egy több mint harminc éves rendezvény, ahol mindenki beöltözik mindennek. Konkrétan. Ennél szebben nem lehet megfogalmazni, a mára kultikussá váló találkozót. Itt nem lepődik meg senki, ha Leia hercegnők tucatjai Klingon nyelven csacsogva pózolnak Dr. Emmett Brown időutazó DeLorean DMC-12-je előtt egy fotó kedvéért. A százezreket megmozgató San Diego-i esemény pár napja igazi csemege a fotósoknak, így ugye nem kell mondanuk mennyi idő kellett a több ezer kép átnyálazásához.

Ha valaki esetleg jobban belekóstolna az élménybe és nincs lehetősége ellátogatni személyesen a rendezvényre, akkor szívből ajánljuk a Paul néven futó Sci-fi vígjátékot, ami remekül szemlélteti eme csodálatos és a szó legnemesebb értelmében vett elmebeteg rendezvényt. Mi most összegyűjtöttük a szerintünk tíz legdögösebb lányt (plusz egy bónusz) a Comic Con-ról, de természetesen nyugodtan lehet velünk vitatkozni. Ha esetleg pedig otthon néznéd a képsorokat, barátnőd rosszalló pillantására nyugodtan mondhatod, hogy csak farsangi ötleteket gyűjtesz neki. Na persze…

  A Google népszerű böngészője hamarosan elérhető lesz az összes Android eszközön is. És tartogat egy-két kellemes meglepetést.

  Kezdjük a rossz hírekkel. Egyrészt ugyan már elérhető az Android Marketen , de béta verzióban. Kizárólag a legfrissebb, Ice Cream Sandwich, vagyis 4.0-ás verziójú Androidra telepíthető és nem minden országból működik. De ami késik, nem múlik, idővel egész biztosan megérkezik ide is az új Chrome. Nézzük viszont a nyalánkságokat. Az azért alap, hogy a böngésző felületét a kis képernyőkhöz szabták, habár az Android 4.0 ugye egész szépen elketyeg a tableteken is. A fülek (tabok) közötti váltás csak egy húzás  oldalirányba az ujjainkkal, de az egyik legszebb vizuális megoldás is ezekhez a tabokhoz fűződik. A fülek gyűjtőoldalán szépen egymás alatt látjuk a megnyitott oldalakat, talán egy régi iratrendezőhöz hasonlóan és itt belenézhetünk weboldalakba, kidobálhatjuk, ami már nem érdekel és az egész nagyon „folyékony” és látványos. És gyors.

  A Chrome alapvetően nem egy lassú böngésző, így szégyen lett volna, ha a Google a mobil verzióban feladja a sebességharcot: a Chrome tényleg gyorsnak tűnik. Ez volt eddig a szemcukor, vagyis az eyecandy, ahogy a ködös Albionban mondanák, most nézzük meg az egyik legizgalmasabb új funkciót a béta Chrome böngészőben. Amennyiben belépünk a pécénken a Chrome-ba és bekapcsoljuk a szinkronizálást, akkor miután a mobilunkon/tabletünkön megnyitjuk a Chrome-ot pontosan azokat a weboldalakat, könyvjelzőket stb. találjuk, mint amit az asztali gépünkön. Ez bizony igen jó hír és bár nem unikális, hiszen az Opera böngésző ezt már rég tudja, de így egyben a gyorsasággal, a tabok kezelésével, a csinos külsővel bizony igen masszívnak tűnik az új Androidos Chrome böngésző.

  Három fiatal mérnök meghekkelte az Xbox 360 konzol kiegészítőjét, hogy a Kinect érzékelő „lásson” a látássérültek helyett. Az első tesztek igen kecsegtetőek, most remélik, hogy a Microsoft is beáll a projekt mögé, hogy késztermék legyen a viSparsh-ból.

  Rolly Seth, Jatin Sharma és Tushar Chugh kilencven nap alatt fejlesztette ki a viSparsh (a sparsh hindiül érintést jelent) övet. A Kinect érzékeli a környezetben található akadályokat, az öv hátsó részén található vezérlőegység pedig aktiválja az akadálynak megfelelő irányban található rezgőmotorokat. A viSparsh hatótávolsága 1,8 és 3 méter közötti így még jó időben jelzi használójának az esetleges akadályokat, a rezgés erőssége pedig jelzi az akadály távolságát.

  A fejlesztésben a látássérült Mohammed Wasim volt a segítségükre és a lenti videón jól látható, hogy a dolog igen jól működik. A Pennsylvaniai egyetemmel közösen kifejlesztett viSparsh a sikeres bemutató után tömeggyártás előtt áll és ehhez kérték a Microsoft segítségét, hogy az érzékelők beszerzési árát csökkentve alacsonyan tarthassák a boltba kerülő viSparsh árát. Fejlesztés szempontjából a fiatal mérnökök a készülék méretének minimalizálása mellett az akkuidőt szeretnék még növelni a végleges verzióban. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint megközelítőleg 285 millió látássérült van a világon, akikből 39 millió teljesen vak, így rengeteg embernek jelenthet komoly segítséget a viSparsh.