Videó Twitter bejegyzésekből!

Karakterekből kép, képből videó! Egy kis Smartos autókázás a Twitteren. Görgess és csodálkozz!

A kreatív szoftverhasználat ékes példája a BBDO Argentina ügynökség Smart kampánya. Az elv igen egyszerű, hiszen a mozgókép állóképek sorozata, míg mint arról korábban már írtunk, képet pedig igazán mókás dolog hétköznapi írásjelekből előállítani. Így már nem is volt más dolguk, mint felületet keresni erre a karaktervideóra, hiszen az mégiscsak snassz lenne, ha csak úgy lehetne megtekinteni a kész művet, ahogy mi is beillesztettük a YouTube videót cikkünkbe. A történet nem túl bonyolult, de nem is ez a cél, hanem hogy megmutassa, a kreativitás képes a legrégebbi technikákból is valami újat kovácsolni. Ha magatok is megtekintenétek a művet (ami erősen javallott), akkor mindenképp egyszer rohanjatok (görgessetek) végig a rengeteg Twitter bejegyzésen egérrel, mert ha menet közbeni töltögetés belassítja a dolgot és kevésbé lesz élvezhető a videó.

(forrás: Social Times)

A közel 16 éve halottnak hitt Hip-hop szupersztár múlt hétvégén lépett fel Amerika egyik legnagyobb fesztiválján. A nézők értetlenül álltak a jelenség előtt egy-két percig, aztán elszabadult a pokol!

Valahogy így írta volna meg a bulvársajtó azt a tényt, hogy a San Diegó-i AV Concepts cég életre keltette a legendás Tupac holografikus (vagy legalábbis annak tűnő) figuráját. A Coachella fesztivál egyik legnagyobb szenzációja volt Tupac Snoop Doggal való közös fellépése, mely one man show-nak indult, majd Snoop is a színpadra lépett, hogy közösen adják elő a 2 Of Amerika’z Most Wanted című Hip-hop ópuszt. A jelenség zavarba ejtően valósághűre sikerült, amit a kis digitális csúszások, hibák, csak még szürreálisabbá tettek. Első pillanatban még a rajongókat is meglepte a dolog, amit jól példáz a tömeg zavart morajlása Tupac Shakur megjelenését követően, de aztán természetesen beindul a buli.
Az AV Concepts cégvezetője szerint Dr. Dre volt az, aki megálmodta az egészet és hónapok óta titokban dolgoztak, hogy a halott sztár képe a lehető legtökéletesebb legyen. A technológiáról természetesen nem szívesen beszélt, de a találgatások szerint egy speciális félig áteresztő fóliára vetíthették a képet és a projekt költségvetése akár a 400.000 dollárt is elérhette. 

Öt olyan eszköz következik, ami még a legendás Mr. Norrisnak is jó jöhet, ha például a friss fotóit épp egy nukleáris háború közepette szeretné megtekinteni.

1. Blendtec Tom Dickson Extreme robotgép

Amikor a Mester reggelit készít, azt természetesen úgy teszi, ahogy azt egy elpusztíthatatlan Olümposzi félisten is tenné. Pontosan ezért, ha épp nincs kedve a szemgolyóival egész disznókat aprítani, akkor előszeretettel használja a Blendtec cég legdurvább masináját, az ügyvezető és egyben YouTube-sztár szignójával ellátott aprítóját. Mint azt a mellékelt videó is mutatja egy síléc ledarálásával, kevés dolog van, amivel ez a 2400 wattos konyhai szörny ne bánna el.

2. Muníciós ételhordó

Chuck (nekünk Chuck, mert jóban vagyunk!) természetesen nem egy mezei mickeyegeres műanyag ételhordóban viszi a melóhelyre a napi betevőt, hanem szuperstílusosan egy már (szerencsére) kiürült katonai muníciós fémdobozban. Természetesen a doboz tartalmának megfelelő elhasználtságáról maga a mester gondoskodott, miután az elmúlt két órában, óránként háromszor is megmentett két független országot a terroristáktól.

(fotó: Wired)

3. MadCatz Cyborg M.M.O. 7

Ha nagy ritkán a számítógép elé ül, egyrészt tudja, hogy Neki felesleges a vírusírtó, másrészt nem érint meg akármilyen földi halandók számára kifejlesztett egeret. Ő csak a legjobbal érheti be, amelyre a MadCatz Cyborg M.M.O. 7 brutális beviteli eszköze rászolgált. Egyrészt tessék megnézni! Másrészt ez egyik legsokoldalúbban személyre szabható rágcsáló”, amit valaha láttunk, a különböző ujjtámaszok, peremek és súlyok elhelyezésével.

4. Smith & Wesson taktikai toll

Onnantól ugye nem kell ecsetelnünk a dolog komolyságát, hogy a legendás Smith & Wesson fegyvergyártó terméke ez a toll. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy Mr. Norrisnak nincs szüksége semmilyen fegyverre, ha ölni akar, de írnia azért még csak kell néha. Maga a toll, mint íróeszköz teljesen hétköznapi módon működik, ám a burkolat speciálisan közelharcra van tervezve, a toll végén található heggyel pedig, ha nem is halálos, de igen fájdalmas sérüléseket okozhatunk.

(fotó: Gorillas)

5. ioSafe Rugged hordozható külső SSD

Visszatérve a cikk bevezetőjében felvázolt nukleáris háborúban való fotó hurcibálásra és nézegetésre, erre talán nincs is jobb eszköz, mint az ioSafe brutális külső meghajtója. A speciális, sörétes puska lövéseknek is ellenálló, vízhatlan házban egy Intel SSD csücsül, biztosítva, hogy adataink mindenféle külső behatástól védve legyenek.