Vízsugárhajtású vízi vadállat

A jetski már a múlté! Itt a Jetovator, a legkomolyabb járgány, ami ráadásul a víz felett és alatt is működik.

A Jetovator egyenes ági leszármazottja a Jetlevnek, bár erről semmiféle hivatalos információt nem találunk egyik oldalon sem. A Jetovator egy sugárhajtómű, némi cső és egy motorkerékpár váza, ami így együtt a világ egyik legőrültebb vízi járgányát eredményezi. A víz felett 40km/h a max tempó, míg közel 10 méter magasra is képes felrepíteni minket ez a vadállat, majd az ijesztő magasságból akár 3 méter mélyre is merülhetünk a zuhanórepülés után. Ha pedig a piszkos anyagiakat nézzük a mókát megúszhatjuk potom 9000 dollárból, ami mindössze a tizede a cikk elején említett Jetlev árának.

Van még mit nézni a Player tech rovatában. Kattints!

Nem azért kell dolgoznunk, hogy boldoguljunk, hanem előbb meg kell találnunk a boldogságot, kiegyensúlyozottságot és akkor a munkában is megtaláljuk a saját sikereinket.

Az előadásokról

A TED előadásokon korunk legnagyobb koponyái, tudósok, tanárok, művészek, őrültek mesélnek arról, ami épp foglalkoztatja őket. Teszik mindezt közérthetően és ami talán a legfontosabb szórakoztatóan, így azon vesszük észre magunkat, hogy negyed óráig képtelenek vagyunk megmozdulni, mert egy videót nézünk épp például a fekete lyukak keletkezéséről, vagy épp arról hogyan használja a NASA a papírhajtogatás fortélyait a legkomolyabb fejlesztéseinél. Minden vasárnap délután, ebéd után, ha már a tested úgysem mozdul, kicsit pörgesd fel az agyad. Hidd el, megéri!

A mai program

A boldogság az ember legfontosabb célja, ami már-már banális kijelentésnek hangzik. Pedig a boldogság hatékonnyá tesz az életben. Például a munkában. Ebben a pergő és szórakoztató előadásban Shawn Achor pszichológus amellett érvel, hogy valójában a boldogság növeli a produktivitást.

Ha még tornáztatnád a szürkeállományt, akkor kattints!

1910-ben, pontosan 102 éve született meg a két lemezjátszó és a keverő ötlete, méghozzá azért, mert hangot kellett szolgáltatni a mozihoz.

Még mindig lenyűgöz az emberi leleményesség. Hogyan oldjuk meg azt a problémát, hogy a hangosfilmre érkező publikum élvezhesse ne csak a látványt, de az audio effekteket is? Az 1900-as évek elején egy gramofon lemez mindössze 60 méternyi filmszalagot volt képes hangaláfestéssel ellátni, így hamar vége szakadt a dalnak (szó szerint).

Leon Gaumont azonban elkészítette a filmvetítőhöz ezt a dupla gramofon szettet, egy kezdetleges keverővel, így a technikus többé-kevésbé zökkenőmentes hangfolyamot biztosíthatott a mozihoz, mely funkció utódját hétről-hétre megtapasztalhatjuk a klubokban. A két gramofont egy központi elektromos motor hajtotta, míg a pneumatika a tűk pozicionálására szolgált, ám szerencsére a mostani DJ-knek már sokkal könnyebb dolguk van a századforduló mozigépészeinek.

Még több érdekes eszköz a Playeren!