A január vérfürdővel nyitja az évet, hogy aztán a hónap végén egy gyönyörű mese nyugtassa meg fáradt idegeinket.

Anarchy Reigns

Megjelenés: 2013. január 11. – PS3/X360

Az Anarchy Reigns nem új játék, Japánban már tavaly júliusban megjelent, ám Amerika és az öreg kontinens játékosainak egészen eddig nélkülözniük kellett. Műfajának meghatározása nem igazán adja fel a leckét; vegytiszta zúzdáról van szó. Ha valamiben, akkor ebben a Platinum Games igazán otthon van, hiszen nekik köszönhetjük többek között a Bayonetta és a Vanquish című játékokat, melyek nem éppen arról híresek, hogy relaxációs gyakorlatként használnák őket különböző jógacsoportok.

Az Anarchy Reigns sem bonyolít túl sokat a képleten; adott egy kisebb klubdélutánra elegendő harcos, akik közül egyet kiválasztva kell a tömegekben érkező rosszarcúakat miszlikbe aprítani, miközben kellemesen andalító death metal üvölt a gémer fülébe. Az alapvetően faék egyszerűségű játékmenetet brutális hosszúságúra láncolható kombók és elmés multiplay móduszok dobják fel. Akik nem féltik a kontrollerük épségét, azoknak érdemes megfontolni a játék beszerzését.

DmC: Devil May Cry

Megjelenés: 2013. január 15. – PS3/X360/PC

A Devil May Cry 2001-ben debütált első része anno a legújabb Resident Evil-epizódnak indult, csak éppen félúton a Capcom emberei rájöttek, hogy a formabontóan pörgős akció és a gótikus környezet egy új franchise-t kíván. Így jött létre Dante, a fehérhajú démonvadász, akivel kapcsolatban talán azt sem túlzás kijelenteni, hogy a játéktörténelem leglazább arca. Az alkotók két éve úgy döntöttek, hogy rebootolják a négy részre duzzadt sorozatot és létrehozták a fekete hajú, enyhén durcás emós benyomását keltő fiatalabb Dantét, aki végre elszabadul a hónap közepén.

A gameplay videókat bevizsgálva a rajongók elégedetten nyugtázhatják, hogy a játék mit sem veszített az előd dinamikájából. A vérfrissített DmC még mindig az az epikus beat ’em up, ami mindig is volt. Dante fáradhatatlanul ugrál, lő, rohan, poénkodik, miközben irtózatos méretű kardokkal szeli ketté az őrjöngő démonok seregeit. Akció-fanoknak kötelező vétel.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

Megjelenés: 2013. január 25. – PS3

A Ni no Kuni sokáig a Japánon kívüli PS3-játékosok legfájóbb sebe volt, hiszen amikor a Level 5 nevű stúdió játéka megjelent a szigetországban 2011 novemberében, fel sem merült az amerikai vagy az európai forgalmazás lehetősége. Később persze – többek között a konverziót kitartóan követelő szaksajtónak is köszönhetően – a japánul nem beszélő gémerek is fellélegezhettek, jött a hír: már előkészületben van az angol nyelvű kiadás. Több mint egy év várakozás után végre mi is a kezünkbe vehetjük a Wrath of the White Witch alcímmel kiegészített alkotást, mely talán jelen generáció legszebb játéka.

Nem könnyű manapság jó jRPG-re (japán RPG-re) találni, és a Ni no Kuni éppen ezt az igényt hivatott kielégíteni. A játék egy kisfiú utazásáról szól egy csodálatos mesevilágban. Elég megnézni a trailert, hogy az ember képet alkothasson arról, milyen gyönyörű látványvilággal kényezteti a program a játékost. A kritikák szerint ráadásul nem csak látványban, hanem tartalomban és érzelemben is igencsak gazdag mű. Már nem kell sokat aludni.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Best of koncert 2013 – Bulik, amiket vétek lenne kihagyni idén
2012 harminc legjobb filmje

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Ezzel a rejtett beállítással felgyorsíthatod az androidos telefonod

További cikkeink a témában