Az anyatermészet 250 évnyi nyugalom után is kimutatja a foga fehérjét

A Japán Meteorológiai Intézet adatai szerint utoljára 1768-ban áradt füst és hamu az Io-hegy kráteréből, amely Japán harmadik legnagyobb szigetén, a Kjúsún található, és a Kirishima-hegylánc része.

A környéket teljesen lezárták, a lakókat pedig figyelmeztették, hogy vulkanikus kőzetdarabok, valamint hamu hullhat majd az égből az elkövetkezendő napokban.

Japánban egyébként gyakoriak a földrengések, hiszen az ország a tűzgyűrűn fekszik – ez alatt a népszerű elnevezése annak a Csendes-óceán partjain végigfutó földrajzi régiónak, amely mentén számos működő és szunnyadó vulkán helyezkedik el, emellett pedig igen gyakoriak a földrengések is.

Ezt láttad már?

A természet erejéhez kevés dolog fogható, ezt Indonéziában is jól tudják

A Sinabung-vulkán egészen 2010-ig szunnyadott Indonéziában, azóta viszont már háromszor is megmutatta a világnak, hogy mire képes. Pontosabban négyszer, mert tegnap ismét kitört. A kitörés során a tűzhányó nagyjából 5 kilométeres magasságba pumpálta a füst-hamu kombót, a fotókat elnézve pedig könnyen az az érzésünk támad, mintha a világvége kezdetét látnánk.

(via)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon