Igazi örömhírrel rukkolt elő az Adidas

Két éve jelentette be az Adidas, hogy óceáni szemétből készült cipőkkel rukkol elő, majd az egész projektet odáig továbbvitték, hogy a két csúcsklubnak, a Bayern Münchennek és a Real Madridnak is gyártottak egy-egy mezkollekciót óceáni műanyagszemétből.

Az újrahasznosítással készítettek futócipő, az Adidas X Parley kiselejtezett halászhálókból és az óceánokból összeszedett sok-sok szemét újrahasznosításával készül. A focimezek pedig műanyag tengeri törmelékből készültek teljesen, míg a mezfeliratokat vízalapú környezetbarát nyomatokból hozták össze.

És akkor jöjjön az örömhír: az Adidas bejelentette, hogy már több mint 1 millió darabot sikerült értékesítenie az X Parley modellből, ami talán nem egy kolosszális szám a piacvezető sportszergyártótól, ugyanakkor mégis jelzi azt, hogy

Ez utóbbi pedig talán jelenleg a legfontosabb, ugyanis a régi mentalitás levetkőzése, valamint a fejekben végbemenő paradigmaváltás nélkül esélyünk sincs arra, hogy sikerrel vegyük a globális műanyagháborút.

Bár még bőven van hová fejlődni:

Elég meglepő, hogy mit tart férfiatlannak az emberek zöme

Kevésbé kaphatóak a zöld életmódra a nőkhöz képest a férfiak, mivel általában „férfiatlannak" tartják a környezettudatos viselkedést egy amerikai kutatás szerint, amelyben nők és férfiak vegyesen vettek részt. Az eredmény pedig nem túl szívderítő ránk nézve.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon