Kihirdették az energiavilág Oscar-díjának magyar nyerteseit

Az Energy Globe Magyarország nevű verseny számodra is érdekes lehet, ha szeretnél egy fenntarthatóbb, élhetőbb világban élni és hajlandó vagy tenni is érte.

Kezdjük azzal, hogy tulajdonképpen miről is van szó! Az Energy Globe Awardot úgy is emlegetik, mint az energiavilág Oscar-díja. Erre a versenyre évente közel 800 olyan projektet neveznek be a világ 177 országában, melyeknek célja, hogy még az unokáink unokái is egy fenntartható világban élhessenek. A díj 1999-es alapítása óta több mint 6000 fenntarthatósági projekt került reflektorfénybe a kezdeményezés által, a 10.000 eurós főnyereményt odaítélő, és prominens személyiségeket felvonultató nemzetközi díjátadó közvetítését pedig világszerte figyelemmel követik.

Az E.ON támogatásával megvalósuló Energy Globe Magyarország verseny győzteseit kedd este hirdették ki a sajtó képviselői és szakmai közönség előtt, a Várkert Bazárban megtartott díjátadón.

A szakmai közönség tagjai három kategória győzteseinek ítélték oda az egyenként 3 millió forintos pályázati támogatást. Mutatjuk kik, milyen kategóriában és miért nyertek.

A vállalati kategória győztese a LIDL Magyarország, mely a díjat komplex energiahatékonysági felújításon átesett és holisztikus fenntarthatósági szempontok szerint létrehozott telephelyéért kapta.

A jövő generációja kategóra díját a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli erdei iskolájának öko-oktatási központtá fejlesztése miatt nyerte el.

A pályázó önkormányzatok közül pedig Kaposvár került ki győztesként teljes autóbuszflottájuk biogáz-üzeműre való átalakítása miatt.

Összességében a legtöbb közönségszavazatot a LIDL kapta, így ők képviselhetik Magyarországot az Energy Globe Awardon, amely mára a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.

Fontos, nemes kezdeményezés, ezért jó, ha tudsz róla.

Player Autószalon

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon