Nagyot robbant a hibridautó-piac, villanyautóból sokszorozódnak az eladások

Két és félszer annyi hibridet adtak el tavaly, mint egy évvel a korábban. A Toyota-Lexus tarol.

2014-ben még csupán 537, a következő évben 847, tavaly pedig már 2072 hibrid új autót vettek Magyarországon. Ez az összes eladásnak csupán elenyésző része (2,1%), de a trend jelzi, hogy egyre nyitottabbak a vevők a környezetkímélőbb technológiákra.

A Toyota kezdte el a szériagyártású hibrideket megismertetni a világgal húsz éve, és azóta is vezetik a hibridek eladási listáját. A magyarországi új Toyota kocsik 20,4%-a, a Lexusoknak pedig 95,7%-a volt hibrid tavaly, bejött a cég stratégiája, hogy 16 hibrid modellt árul nálunk (világszerte 33-at).

Ezek közül az elektromos autók közül választhatsz 2017-ben

Egyre bővül a kínálat, összeszedtük hát, milyen elektromos modellek vannak a piacon.

Villanyautóból több mint hétszeresére nőttek az eladások két év alatt, ami százalékosan brutális, darabra viszont a 2014-es 21 helyett még így is csak 163-at jelent. Hivatalosan májusig lehet pályázni az akár másfél milliós állami támogatásra, ez biztosan látszik majd az idei statisztikán.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon