Négy deci vizet használ egy zuhanyzáshoz a szuperzuhanyzó

Egy zuhanyzásnál általában nyolcvan liter víz folyik el. Az új módszerrel viszont húsz liter elég ötven zuhanyzáshoz.

Emberek és emberek közti egyenlőtlenséget kevés dolog fejez ki jobban a víznél: mi ivóvízzel húzzuk le a vécét, miközben mások szomjaznak. A víztakarékosság tehát erkölcsi kérdés is a környezetvédelmi és a gazdasági mellett.

Kitava Riki és Jamada Rio Hotaru nevű zuhanya optimalizálja a vízszűrést, és a tartályában lévő vízmennyiség 95-98 százalékát újrahasznosítja, így jön ki a 20 liter/50 zuhanyzás érték, ami csoda.

A zuhany ráadásul könnyű, mobil, és bárhol felállítható. Működéséhez elég egy kis áram is – akár egy kocsi szivargyújtójából származó is – a meleg vízhez viszont rendes hálózati áramra van szükség.  A működése tehát filléres, maga a Hotaru viszont még nem: 2700 euróba, tehát több mint 800 ezer forintba kerül, talán a szériagyártás jelentős árcsökkenést hozhat.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon