Az asztrobiológusok szerint az idegen civilizációkat is elpusztíthatja a klímaváltozás

Tehát úgy fest, egyedül Donald Trumpra nem jelent igazán veszélyt a klímaváltozás. Ezt mondjuk nem ők állítják, ezt ugye tudjuk.

A Rochesteri Egyetem asztrobiológusai egy nemrég elvégzett tanulmány során különböző matematikai modellek segítségével szimulálták, miként alakulhatnak ki, illetve tűnhetnek el a különböző földi civilizációk, amelyek szépen lassan felélik saját égitestjük természeti tartalékait.

Mind a négy esetben az intelligens populáció népessége gyarapodni kezdett, ezzel együtt viszont nőtt a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyisége is, valamint az átlaghőmérséklet is emelkedett, és a túlélés is nehezebb lett.

A modellek létrehozásához az egyik kipusztult húsvét-szigeti bennszülött törzs kulcsszerepet játszott

Csakis egyetlen esetben lett heppiend a vége, amikor idejében jött a felismerés, hogy csak akkor élhetik túl, ha áttérnek a fenntartható fejlődés útvonalára – a maradék három esetben a kihalás várt az intelligens fajra.

A modellek létrehozásához az egyik kipusztult húsvét-szigeti bennszülött törzs kulcsszerepet játszott, mert a tudósok szerint a közösség kihalását a természeti erőforrások mondhatni teljes kiaknázása okozta – a szigetlakók ugyanis annyira kimerítették a föld nyújtotta lehetőségeket, hogy már nem tudott elegendő termést adni. Reméljük, ez nem fog nagyban megismétlődni.

Ez is érdekelhet:

Úgy pusztul az ausztrál Nagy-korallzátony, mint még soha

Kétévente felmérik az állapotát, ilyen rossz még sose volt. Az ausztrál kormány mellett működő Ausztrál Tengertudományi Intézet (AIMS) szakemberei kétévente tartanak állapotfelmérését az északkeleti Queensland állam partjainál húzódó összes korallzátonynál és rendszeresen közzé teszik az eredményeiket.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon