Energiaforradalmat remélnek a hordozható napelemtől

Környezetbarát elektromos áram, szinte bárhol.

A Solpad Mobile alkotóinak feltűnt, hogy a napenergia terjedése ellenére sokaknak még mindig elérhetetlenül drága a technológia. A hordozható napelemük sem lett épp olcsó – kb. 460 ezer forint egy egység –, de a cég szerint a hasonló teljesítményű konkurensek mind drágábbak, amihez még hozzájön a telepítés ára is.

Ezzel szemben a SolPad Mobile-nak nincs telepítési költsége, pillanatok alatt felállítható teraszon, telken vagy akár kempingezéskor is, könnyű a Nap irányába fordítani, változtatható a dőlésszöge, és mindössze 12 kilót nyom.

Ez azért is különösen alacsonynak számít, mert a szerkezetbe integrálták az akkukat is, amely nem csak a saját maga által gyűjtött, hanem a hálózatból nyert energiát is képes gyűjteni. A hátoldalon amerikai és európai szabványnak megfelelő konnektor és USB-kimenet is van, tehát a SolPad Mobile nemcsak a világ végén is használható, de gyakorlatilag a világ összes elektromos háztartási elektromos cuccát képes működtetni.

Mégsem lenne igazi 21. századi eszköz, ha nem tartozna hozzá applikáció. Naná, hogy tartozik, a SolControllal követhető, kezelhető és automatizálható az energiafelhasználás.

(Forrás: SolPad)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon