Tudtad, hogy a szendvicsfogyasztás durván klímakárosító hatású?

Talán nem is sejted, hogy egy (gyors)étteremi és az üzlegtekben kapható szendvics előállítása mekkora széndioxid-termeléssel jár. Segítünk: a gépkocsiforgaloméval egyenértékű, legalábbis Nagy-Britanniában.

A Manchesteri Egyetem kutatói jutottak arra a meglepő eredményre, hogy

A szakértők a környezetre leginkább káros a szalonnás, a sonkás, a disznóhúsból készült felvágottas, sajtos és rákos szendvicsek, valamint az üzletekben árúsított, tojást, szalonnát és kolbászt tartalmazó szendvicseket találták. Számításaik szerint

Mi a megoldás?

A szakértők szerint a szén-dioxid-kibocsátás mértéke megfelezhető lenne, ha

  • mindenki otthon készítené el a szendvicsét, illetve
  • ha az élelmiszeripar megváltoztatná a recepteket, vagy csökkentené a csomagolást.

 Ami pedig a keletkező hulladékot jelenti:

A kutatók a szavatossági idő meghosszabbítását is javasolják, amivel – a Brit Szendvics Szövetség (BSA) adatai szerint – legalább 2000 tonna hulladékot meg lehetne spórolni.

(Fotó: Pinterest)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon