Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szép teljesítmény, de nem gratulációt kapott a rendőröktől.

„Hosszú évek óta a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, amely számos esetben tragikus kimenetelű helyzetet teremt” – írja a Police.hu, és igazuk is van, azt a nem elhanyagolható tényt leszámítva, hogy nagyon nagy százalékban nem az abszolút, hanem a relatív gyorshajtás okoz balesetet. (Tehát nem az, hogy valaki szép időben hatvan helyett százzal megy, hanem hogy sötétben, csúszós úton, éles kanyarban stb. akár még az amúgy megengedettnél is lassabban, de az adott körülményekhez képest mégis túl nagy sebességgel. Ezt azonban sokkal nehezebb megelőzni vagy büntetni, ezért szokás inkább szép időben traffipaxozni, és részigazsággal a balesetmegelőzésre hivatkozni).

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök a 4-es főúton mérték az arra járók sebességét, és bizony nem egy olyan vezetőt fotóztak le, aki olyan sebességgel hajtott, amennyivel az ország semelyik közútján nem mehetne, nemhogy egy sima, lakott területen kívüli, nem autópályának számító szakaszon.

A legális 90 km/h helyett 157-tel, 173-mal, 191-gyel és 194-gyel hajtó embert is fogtak, utóbbi csak azért nem lett rekorder, mert volt egy motoros, aki az útépítés miatt

Minden esetben eljárás indult.

(Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.