Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kilencvenes évek közepén új utakat keresett a Lamborghini, és a jövő egyik lehetséges elképzelése volt a Raptor, ami végül nem került gyártásba. Az egyetlen példányban készült prototípus most eladóvá vált.

1996-ban a genfi autószalonon leplezte le a Lamborghini és a Zagato a legújabb tanulmányautóját. A futurisztikusnak szánt Raptor érdekessége, hogy teljes egészében számítógépes tervezéssel készült, így már nem volt szükség hagyományos agyagmodellekre, és a prototípus mindössze négy hónap alatt megszülethetett.

A 4,38 méter hosszú Raptor csővázas szerkezetre épült, mint a versenyautók, a karosszériája szénszálas anyagból van, a kerekek magnéziumból készültek, így 300 kilogrammal kevesebbet nyomott, mint a Lamborghini akkori sportautója, a Diablo.

amivel a Raptor négy másodpercen belül gyorsult százra, a végsebessége 330 km/óra volt. A kipörgésgátlót és a blokkolásgátlót elhagyták belőle, amivel a prototípus vezetése értő kezeket kívánt.

A Lamborghininél akkor már dolgoztak a Canto prototípusán, ami a Diablo utódja lett volna, nagyon hasonló stílusú dizájnnal, mint a Raptor, és nem akartak belső konkurenciát a készülő új modellnek.

Ferdinand Piëch javaslatára inkább még agresszívebbé tették a Diablót, ami a 6 literes motort is megkapta, és csak néhány évvel később jött ki a németek szerint is méltó utódnak tartott Murciélago.

A Raptor egyetlen példánya feledésbe merült, a prototípust 2000-ben árverezték el 360 ezer svájci frankért, ami mai árfolyamon több mint 100 millió forintot jelent. A második tulajdonosa most kínálja fel eladásra az RM Sotheby’s november végi aukcióján Abu-Dzabiban, ahol várhatóan ismét óriási összegért megy majd el.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.