Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány hónappal ezelőtt a BMW egy erősen futurisztikus tanulmányautóval borzolta a kedélyeket, azt állítva, hogy két éven belül gyártásba kerül az iNext. Most megmutatták a gyártáshoz közelebbi prototípust, és megnyugodhatunk.

A következő generációs elektromos autóit készíti elő a BMW, és most mutattak néhány képet arról, mi lesz a legnagyobb dobásuk két éven belül. Az egyelőre iNext néven emlegetett modell egy szabadidő-autó lesz, amiből még az ősszel mutattak egy koncepciót. Az azonban annyira jövőbemutató volt, hogy sokaknál kiütötte a biztosítékot.

Az alakja inkább hasonlít az Audi e-tronra és a Mercedes EQC-ra, mint a BMW meglévő kínálatára, de ezen is látszik, mennyire hasonlóan gondolkodnak a jövőről a rivális gyártók.

Az újdonság a fent említett két modell, és persze a Jaguar I-Pace és Tesla Model X konkurense lesz. Egyelőre semmi mást nem tudni róla azon kívül, hogy összkerékhajtású lesz, és 2021-ben kerül gyártásba, ezért már tesztelik az északi sarkkör közelében.

Mostanra már kezd kirajzolódni, hogy milyen lesz a BMW elektromos hajtású jövője. Az iNext mellett a másik újdonság, amit beígértek, az i4 lesz, aminek az érkezését éppen egy éve a genfi autószalonon erősítették meg.

Mire megjelenik, addigra már az új X3-ból is lesz tisztán elektromos hajtású változat, az új hűtőmaszkot villantó iX3, csak győzzünk dönteni közöttük.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.