Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Jaguar az elsők között int búcsút a belsőégésű motoroknak, és négy éven belül csak tisztán elektromos autókat kínál majd. Nem sokkal később a Land Rover is hasonló útra tér.

Bejelentette a jövőre vonatkozó terveit a Jaguar Land Rover, és a legfontosabb lépés a Jaguar törtélemében, hogy a Tata Motorshoz tartozó brit márka 2025-től csak elektromos autókat kínál majd. Az egész kínálatot egy eleve elektromos autóknak szánt padlólemezre építik, és bár a Jaguarok eddig is csinosak voltak, drámaian új, lenyűgöző dizájnról is beszélnek.

Korábban úgy tudtuk, hogy az XJ utódja tisztán elektromos autóként készül el, és ezzel kapcsolatban nem egyértelmű a bejelentés, hiszen

A típusnevet azonban nem hagyják veszni, és a jövőben egy teljesen új kiadásban térhet vissza a Jaguar csúcsmodellje.

Az utóbbi időben négyhengeres motorokra állt át a márka, de az 5 literes, kompresszoros V8-ast nehezen fogja pótolni az elektromos hajtás, főleg egy olyan vérbeli sportautóban, mint az F-Type.

A Jaguar példáját követi a Land Rover is, értelemszerűen ott egy kicsivel tovább tart majd az átállás. 2024-ben jelenik meg az első teljesen elektromos modell, ami az addig benzinesként bemutatkozó új Range Rover lehet, majd a következő öt évben mind a hat modellnek lesz elektromos változata. 2030-ban már a Land Rover-eladások 60 százalékát teheti ki az elektromos változat.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.